Koreansk mytologi og rumeventyr i en herlig blanding

29.11.21
Engelsksproget fantasy. Et kapløb med tiden på rejse fra planet til planet efter den mytologiske drageperle, som kan terraforme planeter og dermed gøre dem beboelige – eller destruere dem, hvis man har den inklination.

Min er træt af kedelige opgaver og ønsker sig allermest at blive kadet i Thousand Worlds Space Forces ligesom sin bror, så hun kan komme væk fra sin støvede og miserable planet Jinju og irriterende kusine og tanter. Så da en fremmed kommer og fortæller, at hendes bror er deserteret, beslutter Min at tage sagen i egen hånd og rejse ud for at finde ham og rense hans navn. Hun er helt sikker på, at hendes bror aldrig kunne finde på at desertere, for han har altid været meget mere regelret end hende.

Magi og hemmelig identitet

På sin rejse må Min sørge for at skjule sin identitet som gumiho (en mytologisk ræv med magiske evner), for selvom de fleste mennesker accepterer magiske væsner som tigre, gobliner og drager, så er rævene ildesete og kendt for at være onde. Hun vikler sig ind i et net af løgne og falske identiteter i forsøget på at finde frem til sin brors rumskib, samtidig med at deres fælles dagdrøm om at se de tusind verdener og finde drageperlen for at hjælpe deres planet hele tiden opmuntrer hende til at fortsætte.

Sæt dig godt til rette og tag med på eventyr

Indimellem støder man på en kombination, man ikke lige havde forventet, og så viser det sig at være en helt fantastisk idé. Det er ”Dragon Pearl” (2019) af Yoon Ha Lee et rigtigt godt eksempel på. Den koreanske mytologis væsner flettes sømløst ind i, hvad der ellers i opbygning nærmere er en traditionel scifi- eller fantasy-historie, og det giver en medrivende helhed og et friskt pust til genren, som er en anbefaling værdig.

Inspiration