Kom med Trine Loppelil Sørøverhjerte på eventyr

30.05.22
Trine vil bare gerne være almindelig, man kan man det med en mor der er sørøver og en far der har et loppecirkus?

Trine skal starte i en ny klasse og hun glæder sig ikke! For med de forældre hun har, har hun svært ved ikke at skille sig ud fra mængden. 

Normal eller ej?

I den føste bog i serien om Trine Loppelil, skal Trine endnu engang starte i en ny klasse. Hun vil bare gerne være sig selv - og helst ligne de andre børn, men det bryder forældrene sig ikke om. De har svært ved at sætte sig ind i Trine følelser og tanker. Indtil de en dag beslutter sig for at holde en normalfest for Trine.

I anden bog i serien er det tid til "tag med dine forældre på arbejde"-dag og Trine vil helst ikke fortælle det til sine forældre. Hun vil hellere med Kalles far på job som sygeplejerske end med sin mor ud på sørøvertogt eller hjælpe faren med at dresserer loppe. Det går dog langtfra som Trine håber.

Sjov hverdag

Begge bøger er underholdende og fyldt med hverdagsscenarier – også selvom forældrene er langt fra normale. Moren er en voksen udgave af Pippi der gør hvad hun vil, men stadig har et meget stort hjerte overfor dem hun elsker. Dog går tolerancen ikke helt begge veje – for Trine må ikke rigtig bestemme selv. Samtidig bliver budskabet om tilgivelse og at give plads til forskellighed også godt flettet ind. 

Vurdering

Bøgerne er indbydende og flot illustreret med hjertevarme og hyggelige illustrationer, der fint lægger sig om af historien. De kan læses højt fra 5-6 år og selvlæsning fra 9 år.

Inspiration