Kom indenfor i blomsternes verden

03.06.21
Indbydende fagbog i et stort flot format gør botanikinteresserede børn klogere på blomsternes smukke univers.

I denne fagbog om blomsternes verden bombarderes man af et hav af farver og smukke former på alle sider. Bogen præsenterer kortfattede fakta om blomsternes verden ledsaget af de smukkeste illustrationer.
En iøjnefaldende fagbog for botanik-interesserede børn fra omkring 6-7 år og alle andre, der elsker blomster og smukt illustrerede bøger.

Slip nysgerrigheden løs i blomsternes verden

Læs om blomsterfamilier eller kom helt tæt på blomsters strukturer og bestanddele. Blomster er smukke men også nyttige i medicin (fx purpurøje), lægemidler (lavendel) og te (hibiscus). Blomster er gennem tiderne blevet brugt til at udtrykke følelser og kærlighed. Bogen vrimler med små finurlige fakta og jeg vidste fx ikke, at undersiden af åkandeblade har torne, så de ikke bliver spist af fisk og at der findes nataktive kaktusser, som kun blomstrer om natten. Et gyldent blomsterløg har gemt sig på mange af siderne og bagerst får man løsningen, hvis ikke det lige var til at få øje på.

Bestøvning, frøspredning og forplantning

Der er lidt wow-faktor på siderne om bestøvning og frøspredning for at sikre kommende generationer. Nogle blomster lokker med nektar og når bestøveren har forsynet sig, sætter pollenet sig fast på deres kroppe og transporteres videre til næste plante. Linjerne og mønstrene på nogle blomsterblade fungerer som en slags markeret landingsbane, så bestøverne kan se, hvor de skal lande for at samle pollen. Andre blomster har frøkapsler, som eksploderer i store skyer, når de er tørret ind. Andre igen har burrer, som sætter sig fast i dyrs pels som en slags naturens velcro og dermed spredes. Naturen er altså nogle gange ret smart indrettet!

Eksperter i botanik ved Royal Botanical Gardens, Kew, har bidraget med de faktuelle informationer. Bogens emne og store format passer fint sammen med serien 'Velkommen til museet' om dyre- og planteriget udgivet herhjemme af forlaget Mammut. Tag også et kig i 'Botanicum' og 'Fungarium'.

Bogen udkommer i en tid, hvor vi mere end nogensinde før debatterer biodiversitet og vild natur. Hvis du vil vække dine børns interesse for natur og botanik, tilbyder denne bog en smuk og farverig begyndelse.