Klart lysende YA-noveller midt i et strømsvigt

28.10.21
Fin og relaterbar novellesamling er nærmest pligtlæsning

Et strømsvigt i nutidens New York sætter en bølge af begivenheder i gang, der på hver sin måde implicerer en flok unge og deres virkelighed. 

Der er flair for at skrive og så er der flair for at skive sammen, hvilket virkelig er lykkedes i denne novellesamling begået af de seks sorte YA-forfattere Dhonielle Clayton, Tiffany D Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk and Nicola Yoon.

Kærlighed, identitet og kras realisme

Bogens noveller fletter sig sammen til et blidt lysende kort over New York med håbet og kærligheden som vejvisere, der altid finder nye og overraskende stier ud i livet og den store verden.

Undervejs bliver hjertet både tungt, blafrende og flyvende for det handler vel nok om kærlighed og identitet, men også om race og privilegier i det amerikanske samfund.  

Det kan sagtens lade sig gøre at læse fortællingerne uafhængigt af hinanden, men gør nu dig selv den tjeneste, at læse dem i den rækkefølge bogen lægger op til, for så opstår der noget unikt, vidunderligt og magisk.

6 noveller - én historie

Den enkelte novelle har sine egne hovedpersoner, men undervejs bliver der refereret til andre karakterer fra de øvrige fortællinger. Dette skaber en spændende og nuanceret dynamik, som giver klangbund til det samlede værk, men også en nysgerrighed undervejs i læsningen. Hvordan kommer det til at ende?

For det er ikke kun relationerne i fortællingerne, der udvikler sig, det er også relationen læser til karakter. For hver fortælling kom jeg til at holde af karaktererne på en ny måde, og følte mig dybt forbundet med dem lige til det sidste.

Handlingsuddrag fra 3 noveller, glæd dig til resten

Et strømsvigt i New York sætter uforudsete hændelser i gang, og nye som gamle relationer møder hinanden på overraskende måder.

Her må eks-kærester følges ad gennem den mørklagte storby fra Manhattan til Brooklyn. Undervejs finder de ny forståelse og måske er der stadig håb?

På et seniorbosted møder to piger endelig hinanden. Mens de leder efter et mistet fotografi, opdager de også en anden sandhed, der er som skabt kun for dem. Og så er der novellen, hvor to skolekammerater indser, at de begge har hemmeligheder - overfor hinanden, men også deres omverden.
 

Inspiration