Kan en mops blive til en enhjørning?

17.11.21
Højtlæsning. Mopsen Peggy ville ønske, at hun kunne forvandle sig til en enhjørning. Hun er sikker på, at hvis det lykkes at blive en enhjørning, får hun lov at blive hos sin nye familie

I denne lille roman følger vi mopsen Peggy, der så gerne vil have en familie. Peggy er dog en typisk hundehvalp og laver ikke så lidt ballade og larm. Peggy bliver lige inden jul efterladt på et hundeherberg netop fordi hun er legesyg, men heldigvis kommer hun i pleje i en familie julen over. Peggy er så bange for, at de sender hende væk, at hun beslutter at blive en enhjørning, så de virkelig kommer til at ville beholde hende. Det er nu engang bare ikke så let at blive en enhjørning, når man er en mops.

Der er ikke ret mange der kan stå for en lækker lille mops eller hundehvalpe i det hele taget og Peggy er ingen undtagelse. Hun er så sød og fjollet, at man uvilkårligt smiler hele vejen gennem bogen af hendes sjove påfund og tanker. Bogen kan i titel og på forsiden ligne en rigtig pigebog, men den er nu ganske velegnet til både drenge og piger, da Peggy er mopsernes svar på Emil fra Lønneberg og storebror Finn har stor betydning for historien.

Bogen er god at læse selv for de 7-10 årige med sin store skrifttype og de mange illustrationer. Den er også særdeles velegnet til højtlæsning for de 5-11 årige, da den er velskrevet og historien går lige i hjertekulen på os voksne også. Intet rammer os så hårdt som en, der ensom i julen.

Inspiration