Intet er som det giver sig ud for at være

06.05.21
Ungdomsroman. En pageturner fra forfatteren bag "En af os lyver".

Karen M. McManus skriver spændende historier, med masser af plottvists, overraskelser, humor og gode persongallerier.

Hemmligheder

Da jeg læste om denne tænkte jeg at det det lød rigtig meget som præmissen i “Vi var løgnere” af E. Lockhart, men det er den på ingen måde! Selvom det er masser af hemmeligheder og løgne der skal afdækkes, er "Alt det vi ikke vidste” helt sin egen.

Som læser bliver man flettet ind i familiedramaet og det mysterie der skulle afdækkes, kan den være rigtig svær at slippe igen. For hvad skete der dengang for 24 år siden? 

Familien Story

Undervejs får vi et godt indblik i Milly, Aubrey og Jonahs bevæggrunde for hvorfor de gør som de gør og tænker som de tænker. Især Milly og Aubrey har ikke haft en specielt god opvækst, da den har været præget af fraværende forældre, usagte ord og mistænksomme handlinger. Jeg kan godt forstå at de takker ja til invitationen og de ender heldigvis med at lære meget mere end bare sandheden - de lærer også en hel del om dem selv.

Karen M. McManus skriver på en helt særlig måde. Selvom Milly, Aubrey og Jonah skiftes til at fortælle, ødelægger det ikke historien.

Vurdering

Der er et godt flow i den og siderne vender sig selv. Samspillet mellem de tre fungerer også rigtig godt og jeg klukkede for mig selv flere gange, da jeg sagtens kunne se det hele for mit indre blik. Samtidig er der flashbacks til den sommer hvor alting ændrede sig - og selvom det ikke giver læseren mange spor at gå efter, fornemmer vi alligevel hurtigt dynamikken mellem de fire Story-børn.

Hvis du er til pageturnere, spænding og en velfortalt historie, skal du bestemt ikke snyde dig selv for denne!

Inspiration