Hvor højt tror du, jeg elsker dig? af Sam McBratney

21.10.20
Billedbog. En rørende kærlighedserklæring mellem barn og forælder.

”Hvor højt tror du, jeg elsker dig?” genudgives nu i et større format, mens historien er præcis som i den oprindelige udgave i lommeformat. Godtnathistorien er i alt sin enkelthed en rørende fortælling om kærligheden mellem Lille Brune Hare og store Brune Hare. Selvom historien er voldsomt idyllisk, så er budskabet ikke til at tage fejl af og bogen er gjort af samme stof som internationale billedbogsklassikere.

Det er sengetid, men først skal Store Brune Hare gætte, hvor højt Lille Brune Hare elsker ham. Det kan han ikke, så Lille Brune Hare strækker armene så langt ud han kan for at vise det. Store Brune Hare har endnu længere arme og han viser, at han elsker Lille Brune Hare endnu højere.

Historien fortsætter med, at de skiftevis overgår hinanden i at vise, hvor højt de elsker den anden. Til sidst siger Lille Brune Hare, at han elsker Store Brune Hare helt op til månen og så sover han. Store Brune Hare lægger sig ved siden af og hvisker, at han elsker Lille Brune Hare helt op til månen og tilbage igen.

Bogen er i stil med Elvira Fragolas ”Lille Pind-bøgerne” med sit trygge miljø og fokus på relationen mellem barnet og forælderen. Læs den højt for dit kæreste lille eje ved sengetid eller brug den som (dåbs)gave, hvis du er bedsteforælder.

Inspiration