Hvad det en ulykker eller var det et mord?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.11.21
Ungdomsroman. Efter Rebekkas fars død, finder Rebekka et åndebræt i hans ting. Via åndebrættet får hun kontakt til ånder. Mærkelige ting begynder at ske for Rebekka. Et raseret værelse. Et opkald fra sin døde far. Hun er lige pludselig ikke så sikker på, at hendes fars død var en ulykke.

Anbefalet af praktikant Julie Zilmer Larsen, 9. klasse på Svenstrup skole.

Rebekkas fars død tager hårdt på hende. Samme dag aflyste Bjørre deres årlige ferie, den eneste tid på året, hvor Rebekka havde alene tid med ham. Derfor var Rebekka, sidste gang de sås, meget vred og gad ikke snakke med ham. Det kommer efterfølgende til at plage hende. På hendes fars kontor finder hun et åndebræt, som hun vil bruge til at kontakte sin far med. Rebekka finder senere ud af, at det ikke kun er hendes fars ånd, hun er kommet i kontakt med. Få år tidligere døde Boa, som var en dreng Bjørre hjalp. Hans død var mystisk, og man fandt hverken moderen eller mordvåbnet. 

Rebekka er ikke klar til at give slip på sin far endnu. Hun kan både se og mærke ham, men han dukker ikke op som den rare mand hun husker. Han er forbrændt og vred. Derfor sætter Rebekka sig for at prøve at give sin fars sjæl fred, ved at løse mysteriet om Boas død og måske også Bjørres egen. På hendes vej til at finde ud af sandheden møder hun drengen Martin, og sammen tager de kampen op mod de mørke kræfter. 

Jeg synes, at "Dødens spil" var en god bog. Det tog mig dog noget tid før jeg blev helt fanget af den, men til sidst kunne jeg slet ikke lægge bogen fra mig, før jeg fandt ud af, hvem morderen var. Der var gode plottwist og der kom hele tiden nye drejninger, der gjorde det spændende at læse videre. Hvis du er fan af overnaturlige kræfter og løse mysterier, er det klart bogen for dig. 

Inspiration