Gør det sjovt at rydde op

31.08.22
Denne finurlige og sjove billedbog beviser, at det ikke behøver være kedeligt at rydde op!

Oprydning og at holde orden er en stor del af hverdagen og noget, som nogen går til med glæde, mens det for andre er en sur pligt. Sæt jer sammen og kig i denne ordløse og underholdende bog, hvor mange umage ting og objekter sættes i systemer eller ryddes op.

Med en god portion humor kommer man langt. Bogen består udelukkende af billeder og ingen tekst. På den ene side ser en række ting, objekter, mennesker og lignende - og på den modsatte side er de samme elementer er sat i system, samlet eller opdelt. Eksempelvis ses en lækker skål frugtsalat på den ene side, mens den anden side viser hver type frugt, skålen og skeen sorteret i bunker. På den ene side er en masse biler tilfældigt parkeret på en parkeringsplads – på den anden side er de inddelt og parkeret efter farve. På den ene side kan man nyde et flot juletræ – på den anden side er julepynten sorteret, grannålene pillet af, træet kløvet osv. Et af de sjoveste billeder er det med saltkringler på den ene side og det samme antal saltstænger på den anden side. Den lader vi lige stå et øjeblik.

Læg mærke til alle detaljerne. Prøv at tælle efter. Snak om tingenes former, størrelsesforhold, farver og mængder. Denne overraskende bog kan ikke undgå at sætte skub i snakken. At man også får trænet den matematiske opmærksomhed og koncentrationsevnen er en ekstra bonus. Det er en åben invitation til at være nysgerrig på verden. Når I næste gang skal rydde op, hvorfor så ikke gøre det til en leg ligesom Ursus Wehrli?!

Bestil bogen hjem på bibliotek.dk