Godt nyt til alle der er vilde med Olgas (corona)dagbog

09.12.21
Følg med i 12-årige Olgas december, når hun deler sine pinlige og hjertevarme oplevelser med sin dagbog. Et herligt og realistisk indblik i en teenagepiges verden.

Vi mødte første gang Olga på 12 år og hendes småirriterende (skilsmisse)familie i 'Olgas hemmelige Coronadagbog'. Nu er det blevet december, og Olga deler stadig sine håb og drømme, pinligheder og bekymringer i sin dagbog. Men julen viser sig også at være en tid for uventede overraskelser, nye erkendelser og næstekærlighed. 'Olgas jul' vil med garanti vække genkendelse, krummede tæer og give mange grin hos målgruppen. Den kan læses uafhængigt af den første historie om Olga og fortælles hen over 24 dage.

Til jul ønsker Olga sig 1) en iPhone og 2) en normal familie. Begge ønsker har dog lange udsigter, når ens mor mener, at julen er hjerternes og ikke forbrugets fest. Eller når far slår op med ”nabokonen” i en sms, dufter til en anden mors hår til skolens juleklippedag og skal fejre jul på Mallorca, og når ens ellers tilforladelige papfar kommer fuld hjem og brækker sig ud over ens luciakjole.

Det er også frustrerende, når man hele december skal være makker med ondskabsfulde Oliver, som siger man har klassens mindste forlygter eller når den nye bedsteveninde, Amalie, ender med at svigte en. Det burde være fryd og gammen at have Tanja som nisseven, for Tanjas mor er bare den bedste til at finde på søde gaver, bare ærgerligt at ens egen mor ikke gider gå op i det med gaverne, og man ender med at være en skod-nisseven.

Det er ikke altid let at være Olga, når hun skal jonglere med kærester, pubertet, veninder, pinlige skilsmisseforældre og er kommet til at bruge alle sparepengene på energidrikke fremfor julegaver. Det meste løser sig dog for Olga, og efterhånden som julen nærmer sig, mærker Olga, at julen handler om meget mere end dyre julegaver eller at fremstille sig bedre, end man er. Hun indser også, at dem hun ikke brød sig om, måske i virkeligheden er lige præcis dem, hun har allermest brug for. Der er også lidt for os voksne at tænke over, når dobbeltmoralen skinner igennem mellem linjerne.

Inspiration