Fuglepigen Vega

Fuglepigen Vega

16.07.22
Magisk og fortræffelig højtlæsningsbog om ensomhed, fantasi og mod.

'Fuglepigen Vega' er en helt igennem skøn og rørende fortælling om en piges ensomhed og om mobning og fantasiens helbredende kraft. Bogen er en fornøjelse at læse sammen med børn i alderen 4-8 år.

Vega bor alene sammen med sin mor. Det er snart fastelavn, men Vega har ikke lyst til at klæde sig ud. Til sidste års fastelavn flyttede hendes far og mor fik ikke købt et flot kostume til hende. Så Vega endte med gå i skole med en påmalet klovnenæse, og de andre grinede af hende.

I lejligheden under Vega bor Else, som engang var en berømt linedanserinde i et cirkus. Vega elsker at høre Else fortælle historier og denne dag fortæller Else om den spanske dreng Alfonso, som var dværg og blev drillet på grund af sin højde. Alfonso elskede fugle og drømte om at kunne flyve, så han samlede på fjer og en dag syede hans mor en fugledragt til ham, som han endte med at optræde i som flyvende stjerne i cirkus.

Else har stadig Alfonsos fugledragt, og Vega får lov at låne den. Om natten flyver hun hen over byens tage og ser et cirkustelt. Det hedder ”Cirkus Vega” og publikum venter på at se Vega flyve. Men så vågner hun og skal afsted til fastelavn i klassen. Vega er lige ved at græde, da det bliver hendes tur til at præsentere sit kostume, men så kommer hun i tanke om drømmen og spreder sine vinger. Vega flyver!

Historien fortælles i fem kapitler og berører på diskret vis temaer omkring mobning og ensomhed. Man mærker Vegas tristhed over familiens splittelse og over at hun føler sig ensom i skolen. Ved egen kraft og gennem fantasien finder Vega sit mod.

Nana Torps tegninger af Vega og hendes verden er fortryllende, farverige og fanger fra første øjeblik læseren ind i fortællingen. Vekslingen mellem hel- og dobbeltsidede illustrationer, små detaljer hist og pist og midtvejs ”historien i historien” om Alfonso fortalt som tegneseriefølgeton skaber tilsammen en levende og flot billedside.

Er I blevet glade for Vega, så findes der også 'Vega rejser ud i verden'.

Inspiration