Fantastisk historie om at føle sig holdt udenfor og usynlig

28.10.21
Billedbog. Liv og Fie er venner, men en dag er Liv pludselig usynlig, da Fie ikke ser hende mere. Endnu en pragtfuld udgivelse i serien 'Miniværk' for de 7-10-årige.

'Underlig fisk' fokuserer på en velkendt problematik om børns relationer og venskaber, som ofte opstår og ophører i de tidlige skoleår. Det er svært for et barn at forstå, hvorfor man pludselig ikke er venner mere og fravælges, og historien sætter ord og billeder på de følelser. Det er en fantastisk gennemført historie, som kan åbne for samtaler om ensomhed og venskaber.

Liv og Fie er gode venner. En dag begynder den nye pige Flora i deres klasse, og pludselig føler Liv sig usynlig. Fie ser hende ikke mere, for nu Fie i stedet venner med Flora. Liv føler sig ensom, men hun finder på fordele ved at være usynlig. Det gør ondt at blive fravalgt, men som historien slutter med, så kan det også åbne for nye venskaber.

Hvor er det skønt, når der udgives billedbøger for de lidt større børn, for et godt billedsprog kan altså noget. I 'Underlig fisk' går tekst og billeder på smuk vis op i en højere enhed og udfolder tilsammen en fortælling om at føle sig udenfor og venskaber. Lea Hebsgaard Andersens sælsomme og fantasifulde billedsprog virker dragende og pirrende for nysgerrigheden, mens Rebeca Bach-Lauritsen tekst på samme tid føles konkret og abstrakt med en invitation til refleksion.

Udgivelsen er en del af serien 'Miniværk', som er historier for og om børn i indskolingen med genkendelige problematikker og tanker, der kan fylde hos målgruppen. Andre bøger i serien handler om at være alene hjemme, have mareridt og være anderledes. ”Miniværk” er lige oplagt i skolen og derhjemme. Forlaget Alinea har desuden lavet en side med litteraturopgaver til hver udgivelse.

Inspiration