Et forkert valg kan have store konsekvenser

13.01.22
Børneroman. Andet bind i serien om "Rane og det magiske museum"

Vi starter hvor ”Blodkongens datter” slutter, nemlig med at Rane og Gunhild gemmer sig i garderoben på Nationalmuseet.

Tidsrejser 

Rane er lige kommet tilbage fra vikingetiden, da Gunhild dukker op. Der er stadig ikke styr på historien og nu må de finde ud af hvad der nu mangler. Gunhild tager med Rane hjem og det ikke uden stor postyr – for Ranes nutid er meget anderledes end den tig Gunhild kom fra. 

Den magiske runestav fører dem til Grønland hvor Gunhild ser to amuletter om halsen på en kvinde – de amuletter, som blev væk fra Nationalmuseet og som de to børn skal få tilbage på rette plads. Men det er ikke en nem opgave. Der venter dem mange farer, onde ånder, vikinger og sågar endda splid i venskabet mellem Rane og Gunhil. Alt sammen kan have store konsekvenser for historien. 

Vurdering

Andet bind i serien om ”Rane og det magiske museum” er om noget endnu mere spændende og hæsblæsende end første bind. Både handling og sproget synes jeg fungerer bedre i ”Skyggerne i isen” og jeg var noget mere opslugt af historien end i ”Blodkongens datter”. Jeg glæder mig meget til at læse videre – for der er mange spørgsmål der mangler svar. 

Bogen kan læses fra 10 år og opefter og kan både bruges som højtlæsning og selvlæsning. 
 

Inspiration