En dagbog fuld af minder

24.10.21
Billedbog. Hjertevarm historie om at dele og skabe minder og om båndet mellem bedsteforældre og børnebørn.

Det kan være en glæde for både børnebørn og bedsteforældre at snakke om bedsteforældrenes barndom. Denne historie hylder det at mindes sammen, om det er at sætte sig sammen og fortælle eller, som Dagmars mormor gør i historien, at skrive dagbog, så minderne gemmes for eftertiden.

Dagmar skal til fødselsdag hos mormor, og hun har købt blomster og en dagbog til mormor sammen med sin mor. Men hvad er en dagbog egentlig? Det vil mormor gerne indvi Dagmar i, og hun finder sine gamle dagbøger frem og læser højt fra sin egen barndom, hvor hun reddede en and, som sad fast i isen og en anden gang, hvor hun kom til at ødelægge sin mors smukke vase. Mormor spørger Dagmar, om hun også kunne tænke sig en dagbog. Det vil Dagmar gerne, og dagen efter køber de en dagbog sammen. Der er mange ting, Darmar har lyst til at skrive om, og hun starter med ”Kære dagbog…”.

En oplagt læseoplevelse for bedsteforældre at dele med børnebørn fra ca. 5- 6 år. Historiens billedside har mange fine detaljer at gå på opdagelse i, som kan sætte gang i fantasien. Måske vil historien inspirere til at dele jeres egne minder eller give lyst til at skrive dagbog. Kan barnet ikke skrive endnu, vil jeg foreslå, at det tegner minderne.

Inspiration