Du tror det er løgn!

Letlæsning. Ny serie fra biolog og naturformidler Anders Kofoed. ”Du tror, det er løgn!" De to første bøger i serien er allerede udkommet, og der er flere på vej.

Anders Kofoed kan slet ikke lade være med at begejstre os med hans viden om dyr, og hvor vildt seje han synes de er. I denne serie pakker Anders Kofoed dyrefakta ind i sjove fortællinger med masser af action, hvor vi bliver klogere på alt fra eksploderende bladlus til fladorm, som tager på chartertur fra komave til sneglemave. 

Serien er lix 20 og er perfekt til de letøvede læsere i 2.-4. klasse med fakta og letlæst tekst formidlet med rigtig flotte illustrationer.

Zombiemyren og den hostende snegl

Tag med når Anders Kofoed fortæller om leverikten, som gør andre dyr til zombier, når den overtager dens hjerne. Rejsen går fra koens mave til kolorten, som sneglen mæsker sig i og videre til myren, som spiser de små slim-bolde, som sneglen kaster op. Masser af fæl fakta om fladormen, som overtager myrens hjerne efter den har rejst gennem snegleopkast og kokasser.

Dræbermarie og de eksploderende bladlus

Bliv klogere på den søde mariehøne, som faktisk kan sprøjte gift fra sine knæ og lær om myrerne. som kan spytte syre og lave giftspor, som lugter af sure sokker? Myrerne holder bladlus, som vi mennesker holder køer og de drikker faktisk også bladlusens mælk. Det er vildt underligt. En bog med masser af fakta om mariehønen, myrer og deres kæledyr bladlusene og fuld af flotte action-illustrationer, som gør historien endnu mere vild.

Inspiration