Det går som en leg, når kroppen er med i indlæringen

08.03.22
Styrk dit barns grundmotorik og understøt sprogstimuleringen med denne skønne bog fuld af rim og remser, motoriske øvelser og lege.

”Slangen er en mærk’lig én
Den har ikke nogen ben.
Ho´det slynger sig af sted,
halen følger bare med.”

Øvelsen ”Hoved og hale” er en form for kædedans, hvor børnene på en række følger efter hinanden. Børnene skifter plads undervejs, så alle prøver at være slangens hoved eller hale.

I den sjove leg ”Smæk et ord”, udstyres børnene med fluesmækkere, og så er det bare om at klaske løs:

”Det er skægt at smække ord:
Smæk en væg, og smæk et bord.
Lampen får et lille dask.
Gulvet får et kæmpe KLASK”.

Kast jer ud i længdespring, linedans, jorden brænder, ballondans og meget mere. Mange af legene er velkendte, men når aktiviteterne tilsættes en lille historie på rim og sjove billeder, pirres fantasien og gør det hele meget sjovere. Legen ”Sten saks papir” er videreudviklet, så taberen skal være hurtig og flygte for at undgå at blive basket af vinderen med en tynd sammenrullet avis. I fangelegen ”Hug en due, hug en hale” gælder det om hugge troldens og heksens kræfter, dvs. at hugge en hue eller sok fra de andre.

'Hoved og hale' henvender sig til tumlinge omkring 3-6 år, og sjovest er det, hvis man er flere med. Der er fokus på at styrke labyrintsansen, muskel-ledsansen, følesansen, puls og styrke samt samarbejdsevnerne. For hver aktivitet er der en trinvis vejledning og forslag til at udfolde legen yderligere. Lotte Sallings fornemmelse for gode rim og remser giver puls og rytme, mens Pernille Lykkegårds flotte, sjove og let aflæselige tegninger understøtter forståelsen og nærer fantasien.

En stor anbefaling til denne bog, som med garanti vil vække begejstring både på hjemmebanen, i institutionen eller hvis der skal holdes børnefødselsdag med sjove selskabslege. 

Inspiration