Det år der ændrer alting

14.07.22
Ungdomsroman. Jesper Wung-Sung formår at skrive storslåede historier til børn, unge og voksne – og med ”Det år sjæle slår smut” har han skrevet endnu en.

Velkommen til et år på efterskole og et år der for altid vil ændrer Jonathans liv for altid.

Fodbold og efterskoleliv

"Det år sjæle slår smut" handler om Jonathan. Han elsker fodbold og er også en ganske glimrende fodboldspiller - eller det var han, indtil han kom til skade. Så i stedet for at skulle gå på en sportsefterskole, humper han, med benet i gips, ind til Ruvinge Efterskole. Han er bitter på livet og sig selv.

Selvom han glæder sig til at få gipsen af og komme tilbage til at spille fodbold, sker der små ændringer med ham. Hvem er pigen pigen fra billedkunstholdet? Hvem er Jonathan hvis han ikke kan spille fodbold?

Forandringer

”Det år sjæle slår smut” handler om forandringer. Den handler om svigt, sorg og forelskelse. Om at miste det allervigtigste for en og om at finde glæden ved noget nyt. Om at finde sin plads i livet og hvem man er. Om hvor stor betydning ét enkelt år kan have. 

Det er en historie der langsomt, men sikkert trækker læseren tættere på. Så tæt som man overhovedet kan komme. Det er de helt store følelser der kommer i spil, og som altid skriver Jesper med stor indføling og troværdighed.

Vurdering 

Bogen er den slags der både kan læses af drenge og piger. Den er ikke mest det ene eller det andet. Den rammer præcis som den skal og sætter ord på rigtig mange følelser som man kæmper med som ung. 

”Det år sjæle slår smut” er endnu et pragteksemplar af et mål fra Jesper! 
 

Inspiration