Den store historie om en lille nisses eventyr

17.12.21
Benni Bødker og John Kenn Mortensen har gjort det igen!

Benni Bødker og John Kenn Mortensen er et match made in Heaven! Jeg har læst flere bøger af dem begge og når de slår pjalterne sammen, opstår der virkelig sød musik.

Hobitten-light

Denne gang er det i form af en fantastisk og storslået historie om en lille nisse, Ketil, der skaber sin egen skæbne og bliver en stor helt. Det er næsten ren Hobitten og så alligevel ikke. Selvom det er en fantastisk rejse den kære Ketil kommer på - præcis som den rejse Bilbo kommer på.

Sproget er som vi kender det fra Bennis andre bøger, detaljeret, levende og han formår at skabe livagtige personer og stemninger. Som læser kan vi sagtens sætte os ind i Ketil og de andre nissers følelser og tanker omkring at skulle bevæge sig væk fra deres trygge rammer. For udenfor deres kendte skov er verden stor og fyldt med farer.

Illustrationerne

Som altid skaber John Kenn Mortensens illustrationer en stemningsfuld setting og i ”Grimyrk” er de ikke så uhyggelige som de normalt er, og dog lidt alligevel. De sort/hvide illustrationer underbygger i hvert fald Benni Bødkers skrevne ord på fineste vis og er med til at gøre hele bogen til et helstøbt og gennemført værk.

Vurdering

Der er kælet for detaljerne, både indeni og udenpå og bogen nærmest tigger om at blive læst. Har du børn på 8-9 år og opefter, kan denne sagtens komme på listen over højtlæsningsbøger I skal have læst. Ældre børn kan sagtens læse den selv og så låne den til deres forældre bagefter – eller måske skal barn og forælder buddy-læse den? Det her er nemlig den slags bog der kan nydes af både store og små.
 

Inspiration