Den store bog med Frost-historier af Disney

24.10.20
Billedbog. Samling af 14 korte historier fra Disneys magiske is-univers med Anna, Elsa og alle deres venner.

Der er efterhånden udkommet en række ”aflæggere” i bogform af Frost-filmene og da de alle udspringer af det samme filmunivers, er de overvejende ens i tone og på billedsiden. Her kommer en ny samling af korte Frost-historier med en flot billedside og i et godt kvadratisk format.  Historierne udfolder sig i et trygt og hyggeligt univers med kun ganske lidt fare på færde. Det er nok i høj grad personerne og billedsiden, som vil tiltrække og vække genkendelsens glæde hos små Frost-fans fra ca. 4 år.

Der er masser af fødselsdage i denne samling, for både Sven, Anna og Kristoffer skal fejres og på deres afdøde mors fødselsdag, planlægger pigerne en hyldest til hende. Et par af historierne har lidt spænding, da det måske spøger på slottet og når alle skal ud på en redningsaktion om natten for at finde en vildfaren pige. Dertil er der flere historier med nogle af bipersonerne fra filmene, som giver lidt variation i handlingerne.

Denne samling minder en del om ”5 minutter i godnat”, som også byder på korte godtnathistorier med Anna og Elsa. Grafikken er der ikke en finger at sætte på, mens man som voksen læser godt kan have følelsen af historierne minder lidt for meget om tidligere udgivelser. Men det er nok mindre væsentligt, når man er 4 eller 5 år og bare ikke kan få nok af Frost! Er man først blevet ramt af Frosts magiske univers, så vil denne bog ligesom de øvrige udgivelser være en fin måde at holde eventyret i live og forlænge magien udover filmlærredet.

Inspiration