Bogmysterium for de mindste med en sød blæksprutte og en modig heltinde

12.04.21
Billedbog. Et magisk eventyr for de mindste bogelskere med en fantastisk billedside og en vidunderlig historie om glæden ved bøger.

'Historietyven' har en meget smuk og eventyrlig billedside, der får læseren til at spærre øjnene op og en charmerende historie om en modig pige og en sød historietyv. Det er en skøn kombination i denne hjertevarme og vidunderlige historie om glæden ved bøger, fantasi og venskab for børnehavebørn.

Olivia elsker at få læst spændende eventyr højt fulde af modige opdagelsesrejsende, frygtløse pirater og berømte detektiver. Men en dag bliver det lige så spændende som i bøgerne, da en historietyv er på spil og stjæler alle bøger i byen. Olivia finder styrke og mod fra sine bøger til at kaste sig ud i opklaringen af mysteriet.

Historietyven viser sig at være den sødeste blæksprutte med kæmpestore øjne. Den har set hvilken glæde, bøger bringer byens borgere, men eftersom den ikke kan læse, ved den ikke, hvad den skal stille op med sin kæmpemæssige skat af bøger alene langt nede i havets dyb. Det har den bogglade Olivia heldigvis en løsning på, som kommer alle til gavn – også historietyven.

Temaet minder om Olivers Jeffers "Barn af bøger" og "Den fantastiske bogslugende dreng", som også hylder glæden ved bøger, læsning og fantasi. Det er skørt, at en kæmpe blæksprutte kan kravle rundt på husene i byen, mens bøger kan holde til at være nede i havets dyb. Det bryder forventningerne og er fantasi, når det er bedst.

Historiens temaer og budskab fungerer godt, men også noget vi har set før i lignende historier og det er i højere grad billedsiden, som løber med opmærksomheden og gør bogen til noget særligt. Det er længe siden, jeg har set noget så fantasifuldt og smukt i en billedbog. Det varmerige univers leger med lys og skygge, hvori et mylder af detaljer og perspektiver træder frem. Man får øje på noget nyt, hver gang man genser billederne.

Inspiration