Bogklubben anbefaler "Happy happy"

Vi har læst bogen Happy Happy skrevet af Mette Vedsø, og vi er vilde med den.

Vi følger hovedpersonen Ubbe, som vi fra bogens start får placeret i den laveste socialklasse, og vi følger hans misundelse på klassekammeraternes rige familier. Ubbes mor er død, og han bor alene med sin far, som arbejder på genbrugspladsen. Han går til håndbold for at gøre sin far glad, men Ubbe sidder altid på bænken.

Nu tænker du nok, at bogen er mega trist, og vi skal græde sammen med Ubbe gennem hele bogen. Næh! Det skal vi slet ikke, for Ubbe hører om Lars Larsen og drømmer om at blive rig, som ham. En dag vender Ubbes held og en række tilfældige ting giver Ubbe et indblik i den højeste socialklasse – og måske er det ikke kun guld og lykke.

Bogen giver et ret fint billede af, at mennesker er mennesker uanset, hvilken socialklasse de tilhører. Der er noget godt og mindre godt i alles liv - uanset om man er rig eller ej. Vi er vilde med personerne i bogen og at Ubbe starter til golf. Det havde vi ikke lige set komme.

Bogen er ret sjov, selvom Ubbe har det hårdt. Vi har grinet og rystet på hovedet af instamor, genbrugsfar og alle de andre elskelige personer i bogen. Der sker hele tiden noget nyt, som vi ikke kunne regne ud, og derfor er bogen superunderholdende og svær at lægge fra sig.

Vi kan bare sige, at mennesker er mennesker, golf bliver et kæmpe hit, og vi er vilde med Happy Happy!

Kom og vær med i biliotekets bogklub

Bogklubben for de 10-14-årige er en bogklub for dig, der er vild med at læse og lytte til gode bøger og snakke om dem med andre. Det er lige meget, hvor god du er til at læse – her er vi bare samlet for at dyrke bøgerne.

Læs mere om bogklubben her

Inspiration