3 juleanbefalinger til ungerne

18.11.21
Tre julede historier, som har vakt begejstring og fået latteren til at boble i min familie.

Lasse leif – DM i æbleskiver

Skøn og uhøjtidelig kapitelbog med et julet strejf. I min familie griner vi alle store som små af de sjove historier om Lasse-Leif og hans dukke Luske-Lise. Denne bog er god til børn fra 3 år og op til 10 år, men kan sagtens læses højt for hele familien. Kapitlerne er korte og overskuelige og så er de sjove og genkendelige for børnene. Vi voksne kan nemt genkende os selv i Lasse-Leifs forældre, der kæmper for at være pædagogiske og overskudsagtige, mens verden omkring dem af og til vælter.

Mor Muh og Krages jul 

Skal du sætte gang i julestemningen for de yngste i familien, så er billedbogen 'Mor Muh og Krages jul' virkelig en hjertevarm historie, som handler om, hvor godt det er at have gode venner. Mor Muh er i sig selv en sjov personlighed og den utaknemmelige krage spiller utroligt godt op imod børnenes forståelse af rigtig og forkert. Illustrationerne er detaljerede og der er uanede mængder af hyggelig snak med dit barn gemt i denne søde billedbog. Hvis det falder dig naturligt, kan det anbefales at lave stemmer til de to hovedpersoner i bogen.

God Jul, Lille Løg

Hvis I ønsker jer at have en hyggelig læsestund hver dag i december, så kan jeg anbefale denne skønne kalenderbog med 24 kapitler. Bogens hovedperson 'Lille Løg' kender ikke sin far og hans mor kæmper lidt med finanserne, så chancen for at han får en sej racercykel eller en far i julegave er lille. Men hvem ved, december er jo en helt særlig måned og en man ikke kender kan ende med at ændre alt. Bogen er sjov, hyggelig og hjertevarm. Kan snildt læses for hele familien og vil fange børn fra 5 år.

Inspiration