Vinterbogen 2020

21.01.20
Vinterbogen er skolekonkurrencedelen af den velkendte læselystkampagne Sommerbogen, der på opfordring fra lærere og bibliotekarer, er taget ud af sommerferien og i stedet lagt midt i skoleåret. Vinterbogen handler om at delebegejstringen for at læse og være med til at skabe et positivt læsefællesskab i klassen.

Mange kender sikkert allerede bibliotekernes læselystkampagne ”Sommerbogen”. Nu lancerer vi en vintermakker – ”Vinterbogen”, som er målrettet skolerne. Vinterbogen finder sted i perioden 27. januar – 28. februar.

Der er mange muligheder for at dele læseoplevelser og i idekataloget er der inspiration til sjove læserelaterede aktiviteter, I kan lave i klassen.

På Hovedbiblioteket bliver der afholdt aktiviteter i forbindelse med "Vinterbogen" - tilmelding til disse aktiviteter skal foregå via aabenaalborg.dk

Hvordan deltager I?

1. Hent et læseskema, print det ud og hæng det op i klassen. På den måde kan I holde styr på hvor mange bøger I har læst og hvor mange I har anmeldt.
  2. Læs så mange bøger i perioden 27. januar til 28. februar, og anmeld dem på vinterbogen.dk
  3. Kig i idekataloget og lav et fælles kreativt produkt, der sætter en ekstra dimension på en læseoplevelse.
  4. Senest den 6. marts 2020 bedes læreren sende en mail til mail@vinterbogen.dk med følgende indhold:
    1.  Antallet af deltagende elever
    2. Det samlede antal af anmelder der er lagt på vinterbogen.dk
    3. Hvis der er et kreativt produkt, skal dette vedhæftes mailen
    4. Navn på skole, klassetrin og kommune

Hvad kan I vinde?

I kan vinde et forfatterbesøg, der passer til elevernes klassetrin og et illustratorbesøg til klassen med det bedste kreative projekt – så det gælder både om at læse rigtig meget og finde de kreative evner frem!
Der findes en vinder i de tre aldersgrupper: 1.-2. klasse, 3.-4. klasse og 5.-6. klasse. Vinderne af hovedpræmierne er de klasser, der har lavet anmeldelser i gennemsnit pr. elev. Derudover findes der en hovedpræmie til den klasse, der har lavet et særligt kreativt produkt, der sætter en ekstra dimension på læseoplevelsen.

Præmier i år

I kan vinde besøg af forfattere og en dygtig illustrator:
  • Flest delte læseoplevelser blandt 1.-2. klasserne: Forfatter Tea Bendix
  • Flest delte læseoplevelser blandt 3.-4. klasserne: Forfatter Nicole Boyle Rødtnes
  • Flest delte læseoplevelser blandt 5.-6. klasserne: Forfatter Kasper Hoff
  • Den mest kreative fælles deling af klassens læseoplevelse: Illustrator Lea Letén

Hvis der er yderligere spørgsmål, kan Anni Lauritsen fra Herning Bibliotekerne, kontaktes på: bibaka@herning.dk

Inspiration