Vælgermøder i øjenhøjde - nye debatformer indtager biblioteket

15.10.21
Aalborg Bibliotekerne bryder formaterne, når dørene åbnes til dette efterårs vælgermøder. I år bliver intet, som det plejer.

“Vi har valgt en række anderledes debatformer, end dem vi normalt har i spil”, siger områdeleder Maria Sjøblom. “Ud med den traditionelle paneldebat, ind med samtaler og øjenkontakt”.  

De 26. oktober kl. 19-21 inviterer biblioteket således til et salon-arrangement, hvor samtalen mellem publikum og politikere foregår i øjenhøjde rundt om et bord; mens komikeren Kasper Gross d. 28. oktober kl. 17-19 hentes ind og sætter strøm til et arrangement forbeholdt unge og førstegangsvælgere.   

Samme dag - d. 28. oktober - starter også børnevalget for de helt små. Rygtet siger, at Lasse Leif i år genopstiller; men at Pippi Langstrømpe muligvis kvitter børnepolitik til fordel for en stilling i det private erhvervsliv. 

Saloner og samtalemenuer

Deltager du ved Aalborg Bibliotekernes samtalesalon d. 26. oktober, vil du kunne opleve noget så sjældent som at sidde ved samme bord - og direkte overfor 2-3 af de opstillede lokalpolitikere. 

Til arrangementet rokerer politikerne rundt, når der ringes med en klokke; men indtil da har du - og en håndfuld andre borgere - dem helt for sig selv. 

Skulle der være behov for at få samtalen på gled, er der ved hvert bord en række samtalemenuer med temaer, som politikerne og borgere kan tage udgangspunkt i. 

Indtil videre er følgende kandidater bekræftet til at rokere rundt ved bordene: Hans Peter Beck (I), Rosalina Svane Christensen (Ø), Brian Dahl (Æ - Frihedslisten), Helle Frederiksen (A), Ole Friis (V), Wickie Holm (G - Veganerpartiet), Jens Harder Vingaard Larsen (Å), Morten Thiessen (C), Jesper Veiby (K) og Anders Wested (T - Trafikalt Folkeparti).

Exitpolls og løgnbattles

For førstegangsvælgeren er der den 28. oktober kl. 17-19 et decideret ungevælgermøde , hvor komikeren Kasper Gross (‘Minkavlerne’, TV2)  står for at modere en diskussion med politikerne om bl.a. miljø, klima. mental sundhed og at være ung i Aalborg.  

Ud over indspark fra komikerens egen krøllede hjerne, bliver det en aften med løgn-dyster, sandheds-battles og exit-polls.

Tag din stemme med

Op til begge arrangementer vil det være muligt at afgive sin brevstemme på biblioteket.

Passer det ikke ind i dit program, kan du læse mere om kommunalvalget og dine muligheder for at brevstemme her: https://www.aalborgbibliotekerne.dk/nyheder/aktuelt/brevstem-hos-aalborg-bibliotekerne

Specielt for børn er der fra d. 28. oktober mulighed for at stemme på en række kandidater fra populære børnebøger, der stiller op under egne mærkesager, som fx. ‘Nej til pinlige forældre’ eller ‘Ja til pranks’. 

Du kan som barn stemme på alle Aalborg Bibliotekernes filialer fra d. 28. oktober og frem til de voksnes kommunalvalg d. 16. november.

VÆLGER-SAMTALESALON PÅ AALBORG BIBLIOTEKERNE
Tid: Tirsdag d. 26. oktober 2021, kl. 19-21
Sted: Hovedbiblioteket, Aalborg

VÆLGERMØDE FOR UNGE (M. KASPER GROSS)
Tid: Torsdag d. 28. oktober 2021, kl. 17-19
Sted: Hovedbiblioteket, Aalborg

BØRNEVALG
Tid: Torsdag d. 28. oktober - tirsdag d. 16. november
Sted: Aalborg Bibliotekerne