Tine Høeg vinder Edvard P. prisen

11.11.20
Tillykke til Tine Høeg, som har vundet bibliotekernes egen litteraturpris, Edvard P. Prisen.

Edvard P. Prisen uddeles hvert andet år til en yngre forfatter eller debutant, som markerer sig som noget særligt på den danske litterære scene.

Hvert år indtræder en række nye litterære stjerneskud, og Edvard P. Prisen skal fungere som en hjælpende hånd med tildelingen af 50.000 kr til vinderen. Edvard Pedersens Biblioteksfond vil gerne bakke op om, at dansk litteratur fortsætter med at udvikle sig via nye stemmer, og det skal landets biblioteksansatte være med til at vælge.

Nyskabende og provokerende

Tine Høeg er nyskabende med sine digtromaner og provokerende med sit opgør mod at være rigtig voksen. Og så er hun en stemme i dansk litteratur, man absolut skal lytte til.

Formanden for Edvard Pedersens Biblioteksfond, Kristine Nygaard, glæder sig over, hvordan prisen er med til yderligere at anerkende en nyere stemme i dansk litteratur. ”I en tid hvor meget er sat på standby eller lukket ned, kan vi hente oplevelser, fordybelse og indsigt i litteraturens verden. Særligt den fastholdelse af koncentrationen i de minimalistiske linjer, er stærk i Tine Høegs forfatterskab”.

Tour de chambre

Tine Høegs seneste roman, Tour de chambre, er en kortprosaroman om venskab, forelskelse, sorg og død - og om begæret efter at skrive og skabe.

Læs vores anbefaling af 'Tour de chambre' her

De nominerede i 2020

De nominerede forfattere er alle værd at holde øje med. Du kan læse mere om forfatterne her på Litteratursiden.dk:

Artiklen er oprindeligt skrevet af Litteratursiden.dk

Inspiration