Sara Omar modtager De Gyldne Laurbær

31.01.20
Tillykke til Sara Omar, som modtager den prestigefyldte pris De Gyldne Laurbær for romanen 'Skyggedanseren'.

Sara Omar fortæller om et mandsdomineret samfund, hvor kvinders eneste berettigelse er at føde sønner, som kan føre slægten videre. Hun beretter om social kontrol, sladder og seksuelt misbrug af små piger, sanktioneret af imamerne. Sara Omar blev sidste år hædret med Menneskerettighedsprisen 2019 for Skyggedanseren og hendes vigtige kamp for kvinders og børns rettigheder. ”Jeg kæmper for retfærdighed, også for de tavse stemmer”. Sara Omar har et klart budskab med sine bøger, hvor hun kæmper mod kvindeundertrykkelse.

Dødevaskeren og Skyggedanseren

Sara Omar debuterede med Dødevaskeren, som bl.a. indbragte hende Læsernes Bogpris. I ’Dødevaskeren’ mødte vi for første gang pigen Frmesk, der blev født i 1986. Vi fulgte hende i hendes tidligste barndom i Kurdistan og senere i Danmark, hvor hun i 2016 var indlagt på et hospital i Aarhus. I ’Skyggedanseren’ får vi historien om de mellemliggende år, hvor Frmesk vokser op hos sine kærlige bedsteforældre, som hun tror er hendes forældre, og senere kommer til Danmark.

Læs en anmeldelse af Skyggedanseren her

Læs forfatterportættet af Sara Omar her 

Oplev Sara Omar live, når hun gæster litteraturfestivallen Ordkraft 16.-18. april. Læs mere om Ordkraft her

De Gyldne Laurbær

Prisen uddeles en gang årligt baseret på en afstemning fra samtlige danske boghandlere i januar, og er tidligere gået til forfattere som Karen BlixenInger ChristensenJakob Ejersbo og Kim Leine

Læs mere om Litteraturprisen De gylde Laurbær her

Inspiration