Ring til Gritt - børnenes hotline til gode børnebøger

Bare fordi man ikke kan komme på biblioteket, skal man ikke undvære en god bog. Aalborg Bibliotekerne tilbyder ny børnehotline til gode læseoplevelser på eReolen Go.

Har du et barn eller en elev, som har brug for hjælp til at finde en rigtig god børnebog? En som passer til lige netop den elevs smag og interesser? Så skal I ringe til Gritt.

Gritt er bibliotekar, og har læst (næsten) alle børnebøger i verden. Hun sidder klar ved telefonen hver dag fra kl. 8-14, hvor hun kan hjælpe børn med at finde rundt på det digitale børnebibliotek, eReolen GO! Og Gritt kan helt sikkert hjælpe med at finde frem til den gode børnebog.

Hvem er Gritt?

Hvor du normalt ville komme ind forbi Aalborg Bibliotekerne -  og enten selv rode rundt eller spørge en bibliotekar - så er det lidt noget andet at finde gode børneboger efter, Coronaen har tvunget bibliotekerne til at holde lukket.

Derfor har Aalborg Bibliotekerne oprettet en ny service, der kan hjælpe dig med at finde de bedste læsetilbud på eReolen Go - bibliotekernes nationale samling af lyd- og ebøger, som du kan låne via app eller på nettet. Det er her Gritt kommer ind.

Gritt arbejder til dagligt på Aalborg Bibliotekerne, hvor hun blandt andet passer bibliotekets børnebogklub (læse mere om børnebogklubben her) og udvikler læselege til børn. Hun er derfor ekspert i at finde bøger, der passer til barnets smag, interesser og forventninger.

Hvordan og hvornår kan jeg ringe til Gritt?

Du kan få fat i Gritt mandag-fredag kl. 8-14 på telefonnummer 2520 4395. Her er det okay at forældre eller en lærer ringer på vegne af deres børn eller elever, men ellers er det meningen, at børnene selv kan ringe ind.

Du kan selvfølgelig også sende en SMS, hvis du hellere vil det.

Bliv oprettet som låner

Hvis dit barn ikke kan få adgang til eReolen Go, kan det være fordi at du skal have dem oprettet som lånere ved biblioteket. Det kan I gøre digitalt ved at følge guiden "Indmeld dit barn digitalt" på denne side.