Ramasjang redder frøerne

19.04.21
Ramasjang redder i år frøerne. Vandhuller skal laves og forbedres og haletudser skal studeres.

DR Ramasjang sætter i år fokus på at redde frøerne!

”Frø-spil”

Nu går kampen ind for at redde frøderne og det vil nu være muligt at få udleveret et ”Frø-spil” ved afhentning af to go bogposer på Hovedbiblioteket og vores biblioteker der tilbyder to go-afhentning. Spillet passer til børn i målgruppen 4-7/8 år.

Et ”Frø-spil” indeholder ud over spillet:

• Sådan laver du et vandhul til en frø derhjemme
  • Sådan gør du noget godt for frøerne i naturen
  • Sådan maler du en trædesten til frøerne
  • Sådan kommer du med på haletudse-tur
  • Et spil - hop som en frø, sig som en frø…
  • Guide til børnebøger med frøer
  • Frø-redder-diplom

Hvad skal vi have med ud i naturen når vi skal kigge efter frøer?

• Gummistøvler
  • Fiskenet
  • Et syltetøjsglas eller en lys/hvid balje til at hælde smådyrene op i, når man skal studere dem. Husk at hælde lidt vand i glasset/baljen først og sæt dyrene tilbage samme sted
  • Et kamera eller en mobiltelefon til at tage billeder af de dyr, I finder
  • En lup, så I kan se dyrene tæt på
  • Evt. en bestemmelsestavle printet ud fra hjemmesiden Skoven i skolen

3 gode fiskesteder i Aalborg Kommune

Naturvejleder i Aalborg Kommune, Esben Buch, anbefaler her tre gode steder at tage på fisketur.

• Poulstrup Sø
    Ved Poulstrup Sø er der fine muligheder for at undersøge livet i det ferske vand, ligesom der er et særdeles spændende liv i Mågesøen i kanten af Dall Hede. Ved Mågesøen findes der en børnevenlig fiskebro.
    Download en folder om Poulstrup Sø her

• Østerådalen
    I Østerådalen Nord (ved Infohuset) findes der en børnevenlig fiskebro ved skovsøerne til  vandundersøgelser og fiskeri efter haletudser og vandinsekter.
    Download en folder om Østerådalen her

• Nordenfjords er der fine børnevenlige fiskemuligheder ved Teglværkssøerne ved Gandrup.
    Download en folder om Teglværkssøerne her

I kan også finde inspiration på Aalborg Kommunes hjemmeside om Frie Fiskepladser.

Mange af de steder, der foreslås til gratis frit fiskeri efter forskellige fiskearter, er også gode til vandundersøgelser og fiskeri efter små vanddyr og vandinsekter.

Inspiration