Billede af forfatter Jesper Stein i færd med at give en autograf til en kvinde. Billedet er tage i kedelhallen i Nordkraft til Ordkraft 2016

Ordkraft til september - quiz lige nu

I denne uge skulle Ordkraft 2021 have fundet sted. Det kunne desværre ikke lade sig gøre, men du kan glæde dig til 18. september, hvor festivalen byder ind til en forrygende endagsfestival.

Holder liv i litteraturen

April er normalt en højtid for mange bogglade nordjyder. Det er nemlig måneden, hvor litteraturfestivalen Ordkraft plejer at finde sted. I tre dage fyldes Aalborgs gamle kulkraftværk Nordkraft med forfattersamtaler, oplæsninger, musik & lyrik, skriveskole og en masse andet litterært skæg og ballade. Altså lige indtil 2020, hvor corona-virus satte en midlertidig stopper for løjerne og aflyste festivalen. Også Ordkraft i april 2021 har måttet aflyses, men det betyder på ingen måde, at du som bogglad nordjyde må undvære festivalen i år.

Éndagsfestival i september

Ordkraft udkommer som éndagsfestival lørdag den 18. september 2021, hvor spændende samtaler og ordrige optrædener vil finde sted i Nordkraft i Aalborg. Til den tid formodes vaccinationerne at være så udbredte, at forsamlingsloftet er hævet til et omfang, der gør det muligt at holde en fysisk festival. Programlægningen for den 18. september er derfor i fuld gang og der er allerede sat en del navne på - blandt andre Jesper Stein (som skriver autografer på billedet til Ordkraft 2016), Sara Blædel og Jesper Wung-Sung.

Følg med på ord-kraft.dk for de seneste nyheder.

Læseklubber og tilbud til børn

Op til éndagsfestivalen i september bliver der også fyret op under de lokale læseklubber med et godt Ordkraft-tilbud – herunder i Hjørring. Læseklubberne har fokus på Mich Vraa og Jesper Bugge Kolds historiske roman ”Pigen fra det store hvide skib”, der beretter fra hospitalsskibet Jutlandias første store togt under Koreakrigen. I forbindelse med Ordkraft i september får læseklubberne mulighed for at møde de to forfattere.

I efteråret 2021 får de nordjyske børn i før-skolealderen også glæde af Ordkraft, når alle børnehaver – også i Hjørring Kommune – modtager billedbogen ”Mørkemusen” af den populære børnebogsforfatter Marianne Iben Hansen og tilhørende krea-materialer.

Deltag i Ordkraft-quizzen

Ordkraft planlægger desuden optaktsarrangementer op til september-festivalen – arrangementer, der skal finde sted udendøre i Aalborg og omegn. Det kommer man til at kunne følge på festivalens hjemmeside: www.ord-kraft.dk

I ugen efter påske, dvs. i perioden 5.-9. april kan du deltage i en quiz på Ordkrafts hjemmeside. Det er nemlig ugen op til den weekend, hvor Ordkraft plejer at finde sted. Quizzen indeholder 10 spørgsmål, hvor garvede Ordkraft-gængere kan teste deres festivalviden. Blandt andet kan du svare på, hvilken prominent personlighed der besøgte Ordkraft i 2013: Mette Frederiksen, Susse Wold eller Prins Henrik? Blandt de rigtige besvarelser trækkes der lod om en eksklusiv kaffeaftale med forfatterne Mich Vraa og Jesper Bugge Kold.

Deltag i quizzen lige her.

Oprindeligt skrevet af Lene Høg, Hjørring Bibliotekerne.