Omflytning og nyindretning på Hovedbiblioteket

11.05.22
I løbet af 2022 (og lidt af 2023) flytter vi om i biblioteket. Det gør vi for at skabe mere sammenhæng, nye funktioner og rum til ny indretning.

Aalborg Hovedbibliotek har gennem mange år forandret sig via knopskydninger. I takt med nye behov og idéer, har biblioteket gradvist skullet strække og tilpasse sig. Biblioteket har således foldet sig op omkring sig selv for at give plads til materiale og nye funktioner.

Det betyder på mange måder, at vi i dag står med et bibliotek, som ville være helt anderledes indrettet  - hvis vi skulle designe det fra grunden igen. Det tager vi nu konsekvensen af og flytter om og nyindretter -  så du får et bibliotek med nye funktioner og mere logisk og fysisk sammenhæng.

I løbet af 2022 (og lidt af 2023) får du således et Hovedbibliotek med et nyt børnebibliotek, en ny skønlitterær oase, nyt temaområde, et verdensmålsværksted, ny magasin- og avissalon og meget, meget mere.

Ingen lukninger - flere skilte

Ny-indretningen betyder, at vi hen over det næste års tid (plus det løse) kommer til at flytte om i, hvor materiale står og i hvilke sammenhænge, de indgår.

Vi bestræber os på, at nyindretningen kommer til atforegå sideløbende med bibliotekets åbne perioder og bestræber os på, at du ikke skal opleve ændringer ift., hvornår du kan være på biblioteket. Højst burde du støde på nogle få afspærringer, dér hvor vi er i gang med at omindrette.

Undervejs vil du komme til at opleve skilte, der henviser til hvor en del af samlingen (fx. it-fagbøger) nu er flyttet hen. Skulle du alligevel ikke kunne finde det, du søger, så er du altid velkommen til at spørge biblotekspersonalet, der løbende briefes om hvor i processen, vi er med omflytningerne.

Det kan ske, at nogle af de nye placeringer er midlertidige. Bl.a. fordi der først skal skabes plads til hyldeindhold et sted, for at det kan indgå i en ny og større sammenhæng. Det er en afvejning mellem, at materialet både skal være i transit og være tilgængeligt for dig som låner.

Et stort projekt - med solid klangbund

Sådan en nyindretning er et stort puslespil at få til at gå op; og vi har taget tilløb til det et stykke tid.

Men de ændringer, vi nu indfører, bygger både på brugerundersøgelser og længere tids research, feedback fra bibliotekspersonalet (der bl.a. bygger på kommentarer fra gæster og oplevelser fra hverdagen) -  og så bygger det på en række hensyn som fx tilgængelighed ift. brugerne og logisk sammenhæng ift. at finde rundt inde hos os..

Vi håber, at du vil bære lidt over med rodet, mens det hele pågår. At du vil se det lidt, som om du er med på rejsen, mens det nyindrettede bibliotekt vokser frem omkring dig.

Og så håber vi, at du vil finde dig hjemme i bibliotekets nye form, når det engang står klar. For det er dig vi har haft i tankerne. Det er jo i sidste ende dit bibliotek, og dig det er til for.