Velkommen til den nye hjemmeside

Ny hjemmeside

Velkommen om bord - Aalborg Bibliotekerne har fået ny hjemmeside.

OBS
Det er en kendt fejl, at nogle lån vises som 'error'. Vi arbejder på sagen for at få det løst, og i mellemtiden kan vi henvise til APPen "Biblioteket", hvor lån vises korrekt.
Vi beklager ulejligheden.

Hvad kan du forvente?

Ud over et nyt layout og nye funktioner, vil du ift. til tidligere mest opleve ændringer ift. hjemmesidens sektioner og struktur.

På den nye hjemmeside har vi bl.a. prioriteret at gøre arrangementer og aktiviteter tilgængelige fra forsiden, samlet og kurateret vores inspirationsmateriale og oprettet en ny sektion, der er målrettet en af bibliotekets virkelig store brugergrupper: Børn og forældre.

Den hurtige overflyvning

Med alle de nye tiltag kan det være på sin plads at opsummere, hvad der gemmer sig under de enkelte sektioners overskrifter:

Arrangementer - det er her, du kan se, hvad der sker på Hoved-, By- og Lokalbiblioteker i form af fx. workshops, debatter, aktiviteter, bogcaféer. I alt afholder Aalborg Bibliotekerne ca. 500 aktiviteter om året, som du også kan finde på facebook og i vores trykte program.

Netbiblioteket - Denne sektion er en oversigt over de henved 60 indholdstjenester, som biblioteket udbyder som apps eller webservices. Det kan være tegneseriapps, magasiner til tablets, online avisabonnementer, artikel- og slægstforskningsdatabaser, koncert- og musiktjenester samt ordbøger, leksika  og meget andet.

Inspiration - Hvis du er på udkig efter perspektiv og anbefalinger, er det her sektionen for dig. Der noget til enhver situation og interesse og på tværs af genre eller format. Bibliotekets eksperter uploader løbende anbefalinger af bøger, musik, film, brætspil mm. - både af det nyeste, det smalle, det oversete og det helt igennem overraskende.

Vi tilbyder - Her finder du, de faste tilbud som biblioteket danner rammen om året rundt.  Læs bl.a. om Læsehunde-ordningen, it- og lektiecaféer, børne- og læseklubber, advokat- og  udlændingeretshjælpen eller bookningsmuligheder ift. bogbus, bibliotekarer samt lokaler.

Børn & forældre - Denne sektion er det komplette billede af Aalborg Bibliotekernes tilbud for børn, deres forældre og de institutioner, der omgiver barnet i sin opvækst. Sektionen er desuden fyldt med inspirationsmateriale og læseforslag for børn i alle aldre.

Info - Her står alle tingene med småt. Leder du efter kontakt-, personale- og organisationsoplysninger, er det her du skal kigge. I sektionen findes også Aalborg Bibliotekernes reglement, hyppigt stillede spørgsmål, stillingsopslag og en projektoversigt.

Ændringer på ‘Min side’

Logger du dig ind på hjemmesiden, har du som tidligere adgang til en profiloversigt over dine lån, reserveringer,  udeståender mm. via ‘Min side’.  Hvis du tidligere har haft titler gemt i en huskeliste, finder du dem nu under menupunktet ‘Mit personlige bibliotek’; men som noget nyt kan du også tilføje og holde styr på en række andre listefunktioner:

• Søgninger jeg følger - vores nye system kan gemme søgninger, du bruger igen og igen. Søg først som normalt, og tryk derefter på stjernen i søgefeltet for at gemme søgningen til fremtidig brug.

• Bøger jeg har læst - når du er logget ind, kan du nu gemme titler, du har læst ved at trykke på knappen ‘Tilføj Liste’ - her findes listen ‘Bøger jeg har læst’ som noget fast i oversigten.

• Huskeliste - hvis du af den ene eller anden grund vil huske en titel, findes der også en liste til løse noter. Gør ligesom ovenfor, og vælg i stedet ‘Huskeliste’.

• Materialer jeg har bedømt - du kan nu give ethvert materiale karakterer efter 5-stjerne systemet. Find materialer, du tidligere har bedømt i denne liste.

• Lister jeg følger -  I din oversigt findes der en knap, med påskriften ‘Se offentlige lister’. Her kan du se og tilføje lister, andre har gjort offentligt tilgængelige. I udgangspunktet er alle lister private, men ønsker du selv at gøre en liste offentlig, trykker du blot på listen i oversigten, og derefter på menupunktet ‘Del liste’.

• Forfattere jeg følger - har du forelsket dig i en bestemt forfatter, så har du nu mulighed for at tilføje ham/hende til en oversigt over yndlingsforfattere. Søg en bog frem, som forfatteren har skrevet, og tryk derefter på  ‘Tilføj liste’. Du vil nu kunne se forfatterens navn som en af mulighederne på oversigten. Tryk på ‘Følg forfatteren’.

Så for at opsummere er den vigtige nye funktion at lære, ‘Tilføj Liste’, som du finder på oversigtssiden for hver enkelt materiale, og så at finde oversigten over listerne i Mit personlige bibliotek, når du er logget ind.

Og hvorfor skifter vi nu system?

Hvis du som gæst undrer dig over, hvorfor vi overhovedet skal have nyt system, så er det såmænd et udmærket spørgsmål. Hovedårsagen finder du i, at vi med det nye system kobler os på den samme webplatform, som stort set alle øvrige biblioteker bruger.

Det betyder, at vi lettere end med det nuværende system kan få hjælp med de tekniske udfordringer, og at vores nye system  integrerer væsentligt bedre med andre bibliotekssystemer (fx biblioteksappen) og kan hente indhold udefra.

Endelig kobler vi os på en webplatform der udvikles på nationalt plan og som rent brugermæssigt har fokus på nye tendenser, der kan understøtte vores gæsters brug af bibliotekstilbuddene,

Vore egne teknikere har for nyligt været på besøg i det testlaboratorium, hvor fremtidig versioner af systemet  funktioner udvikles og åh, fremtiden er lys og strålende.