Mød sportens stemmer på biblioteket

Den næste måneds tid kan du møde DRs fodboldkommentator Andreas Kraul til en snak om EM, ekspert og EM-vinder, Morten Bruun som taler om kampdag og Superliga samt TV2 Sportens Morten Ankerdal, som tager dig med bag kulisserne med historier fra et pandemiramt EM.

Har du abstinenser efter en fabelagtig sportssommer? Så har Aalborg Bibliotekerne, Ordkraft og #ViGenstarterAalborgSammen arrangementerne til dig.

14/9-2021: Måltid - anekdoter fra grønsværen og digte om fodbold med Andreas Kraul og Claus Nivaa

Først kan du møde Andreas Kraul som lagde stemme til en rutsjebanetur af en EM-slutrunde først på sommeren. Han deler ud af historierne fra livet på alverdens fodboldstadtions, og så kommer Claus Nivaa og læser op fra hans samling af fodbolddigte. Det hele er iscenesat på Wildebeest, hvor du naturligvis kan skylle oplevelsen ned med en lækker specialøl.

Læs mere om Måltid – anekdoter fra grønsværen… her

29/9-2021: Turen går til dansk fodbold med Morten Bruun

Andreas Krauls makker til EM hedder Morten Bruun, og han er, foruden at være ekspert hos DR til fodboldslutrunder, også kommentator hos Discovery, hvor han blandt andet dækker den bedste engelske række, Premiere League. Han er også journalist og forfatter, og udkommer inden længe med bogen "Kampdag". Her har han besøgt 43 danske fodboldklubber og talt med nøglepersoner i dansk fodbold for at finde inde til sportens sjæl og historie. I Glashjørnet på Hovedbiblioteket vil han denne aften have særligt fokus på de lokale klubber med historier fra bl.a. AaB, Vendsyssel FF og Frederikshavn.

Læs mere om Turen går til dansk fodbold her

6/10-2021: Kom med Morten Ankerdal bag kulissen til OL

OL i Tokyo blev endelig afholdt i år efter at de måtte aflyse i 2020. Pandemien lå dog stadig tungt over legene, som blev afviklet uden publikum og med ekstremt hårde restriktioner for medvirkende og dem der dækkede begivenheden. TV2s Morten Ankerdal tager dig med bag kulisserne hos en sportsredaktion og fortæller om, hvordan man dækker verdens største sportsbegivenhed.

Læs mere om Kom bag kulissen til OL her

Inspiration