Magaflimmer logo

Megaflimmer - filmfestival for de mindste

22.01.20
Denne vinterferie lancerer Aalborg Bibliotekerne filmfestivalen Megaflimmer. Fra 12-22. februar fylder biblioteket ferien med gratis cinematastiske tilbud til dig og dine yngste.

Der har manglet noget i Aalborg - en festival, der hylder film og filmoplevelsen for de yngste. Det gør Aalborg Bibliotekerne noget ved og lancerer i år filmfestivalen Megaflimmer som et gratis tilbud til børn i alderen 3 år og opefter. 

Så flimmeret på lærredet ikke sætter sig i hovedet, er der i pauserne mellem forevisninger indlagt et væld af aktiviteter -  både i og uden for filmenes univers.   

Deltagelse kræver, at man bestiller billetter til de enkelte forestillinger, der alle foregår på Aalborg Hovedbibliotek i uge 7-8.  

De helt rigtige film 

Ann Gritt Elmeskov, der er børnebibliotekar på Aalborg Bibliotekerne, har stået for at arrangere Aalborgs børnefilmsfestival.  

‘Det har jeg drømt om længe’, siger hun og stormer begejstret rundt om sig selv. 

Generelt er Nordjyllands biografer gode til at hente de børnefilm hjem, der findes. Men for Gritt og hendes kollegaer er der alligevel noget helt særligt over at kunne samle så mange film af kvalitet og substans under én samme overligger.

Her har biblioteket adgang og mulighed for at vise et bredt spekter af film, der i indhold og længde er målrettet de mindstes opmærksomhedshorisont; og som taler bredt til børn på 3 år og opefter.

De yngstes første bio-oplevelse

For Gritt drejer det sig om at lukke op for oplevelserne og filmuniverset på den rigtige måde:

‘For en 3, 4- eller 5-årig kan det godt være overvældende at skulle ind i en stor mørk sal og sidde i 1-2 timer med en masse fremmede mennesker. På vores filmfestival er mulighed for at øve sig sammen med en masse andre børn og forældre.’ 

‘Og så er det lykkedes os at sammensætte et fantastisk program,’ tilføjer Gritt, idet hun roder med bibliotekets popcorn-maskine. ‘Film med lune, substans og humor, hvor også medfølgende forældre er garanteret et grin og en oplevelse. 

‘Nammen tag nu bare den film vi har om et punkerfår, siger Gritte og peger ned i programmet, ‘den er helt fænomenal’.

Tid: 12-22. februar, kl.9:30-16:30 
Sted: Aalborg Hovedbiblioteks - Bibliografen, 1. sal (forældre tolereres i salen)

Find billetter her

https://www.aalborgbibliotekerne.dk/tags/megaflimmer