Læs bøger, gennemfør 10 sjove læseudfordringer og vind præmier i sommerferien

24.06.21
De Danske Børnebiblioteker inviterer igen i år børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence Sommerbogen i perioden 11. juni til 21. august 2021.

Børn, som deltager i Sommerbogen, skal i år løse 10 sjove læseudfordringer, mens de læser minimum 3 bøger. Ved deltagelse er man også automatisk med i lodtrækningen om en af tre vilde hovedpræmier: at få lov til at gå amok i en boghandel i 5 minutter! Hos Aalborg Bibliotekerne forkæler vi desunden alle deltagere med en gratis bog som tak for deltagelsen.

Deltag i Sommerbogen

• Hent et udfordringsark på dit lokale bibliotek eller udprint det her:

• Læs minimum 3 bøger og løs 10 af læseudfordringerne

• Udfyld de 3 anmeldelseskort på bagsiden af udfordringsarket

• Aflever det udfyldte udfordringsark på dit lokale bibliotek senest den 21. august. Når udfordringsarket afleveres på bibliotek kan du begynde at glæde dig til en gratis bog, som du dermed har gjort dig fortjent til.

• Man er herefter automatisk med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier om at tømme en boghandel på 5 minutter.

Inspiration til læsningen

Find inspiration til læsningen på vores side 'Børn & forældre'

På eReolen Go får I let og hurtigt adgang til en bred vifte af digitale bøger  og lydbøger for børn og unge. Siden er super smart indrettet, så man blandt andet kan søge på alder og emnemæssig interesse og finde masser af inspiration til læsningen. Besøg eReolen Go her

Bag om Sommerbogen

De danske børnebiblioteker står hvert år bag den landsdækkende læselystkampagne ”Sommerbogen” for børn og unge mellem 6 og 15 år. Gennem mere end 20 år har Sommerbogen været et fast element på mange af landets børnebiblioteker, og haft til formål at stimulere børnenes læselyst og med anmeldelser hjælpe børnene til at inspirere hinanden.

Inspiration