Klimaangst - hvordan får vi håbet tilbage?

24.04.23
Flere studier viser, at mange unge er alvorligt bekymret for fremtiden, når samtalen falder på klimaet. Men hvordan får vi vendt den samfundskrise, vi står overfor?

Flere unge er i dag så bekymret over klimaproblemerne, at mange af dem fx kraftigt overvejer at fravælge at få børn. Der ligger et kæmpe ansvar i at få vendt klimakrisen, men mange unge føler, at regeringslederne gør meget lidt for at vende denne udvikling. Hvordan giver vi de unge håb for deres fremtid?

Ved at give dem oplysning og viden omkring alle de klimabevidste valg, der trods alt vinder indpas samt gøre de unge handlingsparate. Oplysning og nuancering af debatten er vejen frem for at få den helt rigtige forståelse af de udfordringer, vi står overfor og hvordan vi sammen kan komme på rette vej.

Bibliotekerne sætter fokus på FN's verdensmål

Uge 17 er blevet udnævnt til bibliotekernes Verdensmålsuge, hvor der kommer til at foregå en masse aktiviteter, som kan gøre dig klogere på bl.a. klimakrisen.

Du kan fx komme til foredrag med foredragsholder og Zero waste inspirator Gittemarie Johansen, som giver gode bud på, hvad vi som forbrugere selv kan gøre i den aktuelle klimakrise.

Om UGE17
UGE17 er en landsdækkende temauge, hvor bibliotekerne sammen med organisationer og borgere i alle aldre sætter fokus på FN's 17 verdensmål. 
 

Logo hvor der står Uge17 - Bibliotekernes verdensmålsuge

Inspiration