Julefilm for de mindste i børnebiblioteket

29.11.22
Kom i julestemning når vi viser julefilm i børnebiblioteket på Hovedbiblioteket hele december.

Der er både plads til nostalgi med Cirkeline og til nye juletraditioner med Vitello når vi skruer ned for julestress og op for julehygge med film.

Filmene vises i loop fra kl. 10:00 til 17:00 alle hverdage i december og fra 10:00 til 14:00 om lørdagen. Du kan altså gå fra og til som du har lyst til. Der bliver kun vist film på Hovedbiblioteket.

Anbefales for børn på 3 år og opefter.

Alle filmene kan også ses derhjemme i stuen via Filmstriben. Det eneste det kræver er et bibliotekslogin og så er du klar.

Om filmene:

Cirkeline - Højt fra træets grønne top
Det er jul, og musene og Cirkeline laver gaver, bager kager og drager til sidst ud efter et juletræ. På vejen er de ved at fare vild i snevejret, men den lille nissealf hjælper dem, og alle samles til den helt store julefest.

Hunden Ib - Ib holder lillejuleaften
Det er blevet lillejuleaften. Hunden Ib og Mus fejrer det med gaver til hinanden. Små gaver. Så de glæder sig til store juleaften – til de store gaver.

Vitello køber en vidunderlig julegave
Hold jul sammen med Vitello. Det er snart jul, og Vitello er bekymret for, om det kun artige børn, som får julegaver. Vitello vil gerne have, at mor synes han er artig, så hun køber en masse gaver til ham. Derfor går Vitello på jagt efter en vidunderlig julegave til mor.

Lillefinger - Lillebror
Det er ikke altid nemt at være den lille, heller ikke når der skal pyntes juletræ.

Snemanden
Ingen jul uden filmen om drengen og snemanden. En lille dreng opdager til sin forundring, at den snemand, han har bygget i sin baghave på magisk vis bliver levende. Det bliver en smuk, eventyrlig nat med sjove påfund og leg i vinterlandskabet.

Rita og Krokodille: Jul
Det dufter af jul, når Rita og Boris bager brunkager. De fortæller Krokodille alt om Julemanden. Han kommer med gaver til alle børn, rige og fattige, store og små. Man skal bare tro på ham og så være artig, selvfølgelig. Boris siger at Julemanden ikke giver gaver til Krokodiller. Men man skal ikke lytte til alt, hvad folk siger.

Hunden Ib inviterer Esther N
Ib og musen skal holde jul hos deres gode ven, Bo. I toget møder de Esther N, som skal holde jul alene. På stationen bliver de hentet af Bo og aftaler at invitere Esther N med til jul.

Snemanden og snehunden
En lille dreng får sit livs julegave, da den snemand og snehund, han har bygget i sin baghave, bliver vakt til live. Sammen tager de på eventyr i vinterlandskabet og når helt til snemandstræf på Nordpolen, hvor de endda møder Julemanden. Men kan magien vare ved til morgenstunden?

Inspiration