Billede, hvor der står at man kan stemme på sit yndlingscitat på yndlingscitat.dk

Hvad er danskernes yndlingscitat?

Danmarks Biblioteker er gået sammen med DR om at finde danskernes yndlingscitat.

I hele august kunne alle nominere deres yndlingscitat, nu er alle de gode forslag blevet gennemgået.

9 citater er blevet udvalgt til den endelige afstemning af en lille kyndig nomineringsgruppe bestående af forfatter Hella Joof, DR-vært Lotte Friis og direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen.

Fra den 4. til den 11. september kan du stemme på din favorit blandt de 9 udvalgte citater. Afgiv din stemme på www.yndlingscitat.dk og vær med til at afgøre hvad danskernes yndlingscitat er.

Vi afslører vindercitatet fredag den 13. september i forbindelse med Danmarks Biblioteksuge 37, som sætter fokus på læsning.

På DR kan man lige nu se programrækken med Mick Øgendahl og de store forfattere. Her tager stand-up komikeren os med tilbage i tiden for at møde store danske forfattere og sætte skub i læselysten.

De ni citater kan du finde herunder:

Der er altid noget man er god til, man skal bare finde ud af hvad det er - 'Gummi Tarzan
Klik for at reservere 'Gummi Tarzan' af Ole Lund Kirkegård

Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd - 'Den etiske fordring'
Klik her for at reservere 'Den etiske fordring' af K. E. Løgstrup

Man skal ikke plage andre eller sætte livet til, og for øvrigt kan man gøre hvad man vil - 'Folk og røvere i Kardemomme By'
Klik her for at reservere 'Folk og røvere i Kardemomme By' af Thorbjørn Egner

Nogle gange tænker jeg, at jorden er paradiset.  Vi mennesker har bare ikke opdaget det - Troels Kløvedal
Klik her og find flere bøger af Troels Kløvedal på vores hjemmeside

Der er ting man er nødt til at gøre, ellers er man ikke noget menneske, men bare en lille lort! - 'Brødrene Løvehjerte'
Klik her og reserver 'Brødrene Løvehjerte' af Astrid Lindgren

Jeg holder af hverdagen. Mest af alt holder jeg af hverdagen - Digt, Dan Turell
Klik her og find flere bøger af Dan Turell

Mens han læste, forelskede jeg mig på samme måde, som man falder i søvn – først langsomt og så fuldstændigt - 'En flænge i himlen'
Klik her og reserver 'En flænge i himlen' af John Green

Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende - 'Peter Plys'
Klik her og reserver 'Peter Plys' af A. A. Milne

På erindringen skal man kalde med hviskende stemme - 'Løgneren'
Klik her og reserver 'Løgneren' af Martin A Hansen

#læsløs

Oprindeligt skrevet af Heidi Buur, Rebild Kommunes Biblioteker.

Inspiration