Grønland efter valget

14.04.21
Det nyligt overståede valg i Grønland har igen fået landet frem i medierne.

Et af de store temaer i valgkampen var råstoffer og minedrift kontra naturbevarelse. Men også sociale spørgsmål og uddannelse var på dagsordenen. Hvis du har lyst til at læse bag om overskrifterne, så er her en række bøger og film om den grønlandske undergrund, den grønlandske historie, rigsfællesskabet og uafhængighed.

Du kan også blive klogere på flere af de grønlandske politikere – biblioteket har biografier om bl.a. Lars Emil Johansen og Kuupik Kleist. Hvis du er til skønlitteratur, så må du ikke snyde dig selv for at læse den unge forfatter Niviaq Korneliussens "Blomsterdalen".

Dokumentarfilm om Grønland

På Filmstriben findes der en række gode dokumentarer og enkelte spillefilm.

Se Filmstribens udvalg af film om Grønland her

Bliv klogere på Grønlands historie og udvikling

Grønland er verdens største ø. Det meste af landet er dækket af is, og om vinteren kan det blive minus 50 grader. Grønland ligger så nordligt, at det om sommeren ikke bliver mørkt om natten. Det er et af de lande i verden, der har den mindste befolkning på cirka 56.000 mennesker, og næsten hver tredje af dem bor i hovedstaden Nuuk. Grønland er en del af kongeriget Danmark og i 2009 fik Grønland selvstyre. Mange grønlændere ønsker i dag at bestemme helt over deres eget land. Bliv klogere på Grønlands historie, kolonialisering, hvordan forholdet mellem Grønland og Danmark er og hvorfor andre lande er så interesserede i Grønland.

Bliv klogere på Grønland i denne oversigtsartikel på Faktalink
Husk at logge på med dit bibliotekslogin for at kunne læse hele artiklen.

Inspiration