Forårets arrangementer på HistorieAalborg

22.01.20
Glæd dig til spændende arrangementer på HistorieAalborg. Nu er det nye program fra HistorieAalborg februar-april ude.

Denne gang markerer vi 75-året for Danmarks befrielse og du kan se frem til flere arrangementer om 2. verdenskrig. I ingen anden by var krigen konstant så nærværende i årene 1940-45 som i Aalborg. Historiker, journalist og forfatter, Niels-Birger Danielsen, fortæller om modstandskampene i Aalborg og det besatte Danmark d. 30. april.

Digter og modstandsmand, Morten Nielsen, gav en klar stemme til krigsgenerationen inden han mistede livet under mystiske omstændigheder. Lektor Dorte Christensen fra Aalborg Katedralskole fortæller om det unge menneske bag digtene d. 26. marts.

Bjarne Wagner Augustenborg, der i mange år har interesseret sig for likvideringsgrupperne i Aalborg, gennemgår d. 28. april mange af de nordjyske stikkerdrab, der fandt sted i Aalborg i perioden 1943-1945.

Der er selvfølgelig også mange andre spændende arrangementer at se frem til i dette program. Vi skal bl.a. dykke ned i cementen som et aalborgensisk industrieventyr, aalborgensernes sommerliv ved Vestkysten 1900-1940 og meget mere.

Du finder alle arrangementerne i folderen her (pdf) eller ved henvendelse på dit lokale bibliotek. ​​​