Billede af publikum til tidligere valgarrangement

Folketingsvalget på Aalborg Bibliotekerne

13.05.19
Valgdatoen for folketingsvalget er sat til d. 5. juni. Allerede fra den 15. maj kan du brevstemme på bibliotekerne, og både den 21. og 23. maj kan du få perspektiv på det kommende valg i form af 2 valgarrangementer på Hovedbiblioteket.

Med hele 13 opstillede partier, milliarder i valgløfter og en debat, der i sine yderpunkter, er skarp som aldrig før; så har de fleste af os brug for hjælp til at finde hoved og hale på det kommende folketingsvalg.

Den hjælp er heldigvis at finde på Hovedbiblioteket.

Den 21. maj sørger Aalborg Bibliotekernes debatteam (KAMP) for at dit spørgsmål høres i en dialogrunde mellem publikum og repræsentanter fra de opstillede partier; mens Lasse Rimmer d. 23. maj bruger sin talegaver på unge, lokale folketingskandidater i et vælgerarrangement forbeholdt unge og førstegangsvælgere.

Med ryggen mod stemmeboksen
"Hvis du ikke på en eller anden måde er lidt forvirret over, hvad der sker i dansk politik i øjeblikket, så lever du sandsynligvis i en bunker fjernt fra alting", siger Christian Langelund, arrangør af bibliotekernes vælgerarrangement for unge.

"Med vores arrangement vil vi gerne forhindre, at du som ung eller førstegangsvælger ikke vender ryggen til stemmeboksen af den grund - eller helt overser fidusen ved at gå hen og stemme, fordi du tror, det ikke nytter '.

Til at få publikum ud på kanten af stolene anføres unge-arrangementet d. 23. maj af komiker, tv-vært m.m., Lasse Rimmer. Stik imod sin fortid som Jeopardy-vært er det denne gang ungdomspolitikerne, der kommer med svaret, og Rimmer der stiller spørgsmålene.

Sideløbende med debatrunden køres et breaking faking news-koncept, hvor de inviterede ungdomspolitikere hives i ringen og skal forsvare deres standpunkter ift. fakenews-bulletiner om deres partis politik, skandaler og politik.

Skarp 2-min's regel
Til arrangementet d. 21. maj er unge selvfølgelig også velkomne, men her træder komikken og koncepterne lidt i baggrunden til fordel for en stram styring, der giver mere plads spørgsmål fra salen.

Ligesom ved unge-arrangementet indbydes repræsentanter fra samtlige 13 partier; og for at ingen skal løbe med taletiden, opereres der med skarpe 2 min's rammer, når det kommer til respons, præsentation og kommentarer.

Som ved alle KAMP-arrangementer åbnes der op for direkte spørgsmål fra salen, efter en kort indledende temarunde.

Stem allerede nu
Brevafstemning i forbindelse med Folketingsvalget 5. juni kan ske fra fra onsdag den 15.05.19 til lørdag den 01.06.19 - alle dage i betjent tid, lørdag d. 1. juni til kl. 13 for By- og lokalbibliotekerne og klokken 15. på Hovedbiblioteket.

Se hvor og hvornår, du kan stemme her

Under begge arrangementer vil afstemningen være midlertidigt lukket pga. bestemmelser i det kommunale valgdirektiv.

VælgerKAMP - for alle
Tid og sted: Tirsdag 21. maj. Kl. 17.00-19.00, Aalborg Hovedbibliotek (Glashjørnet)

Vælgermøde målrettet unge
Tid og sted: Torsdag 23. maj. Kl. 18.00-20.00, Aalborg Hovedbibliotek (Glashjørnet)