Billede af slot i en bølgende atmosfærisk tåge

Fantasyfestival i Esbjerg

06.09.19
I weekenden 14-15. september går dørene op til Fantasyfestival i Esbjerg!

For femte gang går Esbjerg Kommune og dets bibliotek sammen om at afholde deres populære fantasyfestival. Det er en festival der hylder fantasien, rollespil, illustratorer og ikke mindst fantasylitteraturen.

Billetter til de store

År for år har festivalen vokset sig større, og igen i år er det lykkedes at få lokket store internationale fantasyforfattere til Esbjerg.

Du kan komme til en festival med store navne som Peter V. Brett og Julie Kagawa. Peter har skrevet serien ”Dæmoncyklussen”, og Julie har bl.a. skrevet ”Iron Fey”-sagaen, ”Sagen om Talon”, ”Blood of Eden” og ”Shadow of the Fox”.

Fra den danske fantasyscene, bliver der mulighed for at møde forfattere som fx Malene Sølvsten, der har skrevet succeshistorien om Anne i ”Ravnenes hvisken”, lige som du også kan opleve Mette Finderup, Sidsel Sander Mittet, Boris Hansen, Mads Schack-Lindhardt og mange andre.

Endelig kommer Lene Dybdahl, forfatteren til ”Skyriel”-serien, og fortæller om, hvordan man skaber en episk fantasyserie.

Hen over de to dage bliver der rig mulighed for at snakke med forfatterne, få signeret bøger og quizze i fantasy-quizzen. Samtidig vil man kunne snuse til hvad bræt- og bordrollspil går ud på ved Lords Assembly og Esbjerg Ungdomsskole - eller opleve et rigtigt vikingemarked med alt fra ugler til troldmænd.

Fantasy til folket

Det er ikke kun Esbjerg, der sørger for fantasy til folket. Til september har vi både en hekseteoretiker og en fantasyforfatter på programmet - nemlig Julie Midtgaard. Læs mere om vores arrangement om hekseafbrændinger og fantasy.

Har du fantasy-begejstrede børn i alderen til 7-10 år, bør du også vide, at bibliotekets rollespilsklub hver  tirsdag byder på seje af fantasy slag og magiske undere af den slags hvor du selv får lov at være helten og er med til at bestemme historiens retning. Læs mere om vores rollespilsklub.

 

Inspiration