En god gerning: Læs eller digt en historie for andre

24.01.22
Gør en god gerning og hjælp udsatte børn i Syrien. Fra den 4. januar og frem til Danmarks Indsamling den 29. januar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden.

Har I en læsehest derhjemme, som samtidig gerne vil gøre en god gerning, så kunne det være at læse eller digte en god historie højt for familien, en søskende eller ven. Vi inspirerer med bøger både til børn, der selv kan læse og børn, der hellere vil digte en historie ud fra billederne.

Ordløse billedbøger

Ordløse billedbøger er bøger uden tekst. Lad dit barn selv digte historien ud fra billederne.

 • Paraplyen
  Ordløs billedbog om en nysgerrig hund, der finder en rød paraply, der i et kraftigt blæsevejr sender ham til himmels og derefter ud på en spændende rejse rundt i hele verden og tilbage igen.
   
 • Flyv
  Ordløs billedbog om to børn, der hjælper hinanden med at folde deres vinger ud og sætte af fra jorden - at flyve.
   
 • Rejsen
  Med et magisk kridt tegner pigen en dør, der fører hende ind i en fantasiverden. Det bliver starten på en magisk rejse med masser af oplevelser.
   
 • Skyggen
  Ordløs billedbog om en flok dyr, der søger ind i skyggen. Kan alle dyrene være der? Hvor kommer skyggen fra? Humoristisk fortælling i billeder for børn og voksne.
   
 • Ø
  En pige bor i et træhus alene på en ø. En dag åbner hun en dåse med sardiner og finder en lille havfruepige mellem fiskene. De bliver venner.
   
 • Lommelygten
  Tag med på telttur og gå på opdagelse om natten i lommelygtens skær.
   
 • Øen
  Isbjørnen kravler ned til en ø, her møder han fugle, skildpadder og en flyvefisk. Dyrene hygger sig og oplever mange ting, og da dagen er slut, sidder isbjørnen glad og tilfreds på øen.
   
 • Monsterbogen
  Ordløs fortælling om en rolig sort/hvid by, hvor en lille pige begynder at tegne monstre med sine farvekridt. Monstrene bliver levende, og de hjælper hende med at farvelægge byen. Men det er ikke alle, der kan lide byens nye udseende.

Letlæsning

Registrer den gode gerning

Husk at registrere den gode gerning, så den tæller med. På dr.dk/godegerninger kan I selv registrere de gode gerninger og samtidig indsende et foto og på Ramasjang kan I dele en video her: dr.dk/ramasjang

I kan også udprinte og udfylde Gode Gerninger-beviset hjemmefra og aflevere det på biblioteket. Find Gode Gerninger-beviset her

Alle, der laver en god gerning, modtager et velfortjent diplom. Sidste frist for at indberette gode gerninger er fredag den 28. januar kl. 12.

Inspiration