Teaterscene
Foto: Gwen King/Unsplash

Dansk teater 300 år

23.09.22
I år er det 300 år siden, der første gang blev spillet teater på dansk.

Den 23. september 1722 kl. 17 blev der for første gang sagt replikker på dansk fra scenen. Det skete, da dørene blev slået op til landets første offentlige teater i Lille Grønnegade ved Kongens Nytorv i København, anført af Ludvig Holberg. Det fejres i 2022, som dermed står i scenekunstens, teatrenes og publikums tegn.

I dag – 338 år efter Holbergs fødsel – bliver der købt næsten tre millioner teaterbilletter om året, hvilket gør danskerne til et af de folk i verden, der går mest i teatret. Der er på tværs af Danmark mere end 250 teatre og kompagnier, som hvert år producerer mere end 10.000 opførelser. Dansk teater står stærkere og mere nærværende end nogensinde.

Dansk Teater 300 år

Dansk Teater 300 År drives af kompetente fagfolk med dybe rødder i teater- og kulturverdenen og er sat i verden for at fejre jubilæet i hele landet. Foreningen og dens bestyrelse har i årevis arbejdet for og skabt samarbejder med stærke partnere som Danmarks Radio og den anerkendte producent Liv Thomsen. Store som små teatre, producenter, aktører og fagpersoner beriger og farvelægger foreningen som den paraply, den er.

Se Dansk Teater 300 års hjemmeside her. Og bliv inspireret til oplevelser og events i anledning af jubilæumsåret.

Aalborg Teater markerer 300 året

På vores lokale Aalborg Teater kan du i oktober se se Ernst Bruun Olsens komedie "Den poetiske raptus". En forestilling der fejrer Holberg og 300-året for dansk teater og giver et portræt af Danmarks største teatermand, Ludvig Holberg, og hans samtid.

Læs mere og køb evt. din billet her.

Teater Nordkraft holder jubilæumsfest

Lørdag den 17. september holder Teater Nordkraft jubilæumsfest. En med egne ord forrygende, festlig og farverig jubilæumsfejring med publikum i centrum.

Læs mere på Teater Nordkrafts hjemmeside og køb evt. din billet her.

Inspiration