Corona: Her har vi samlet, alt hvad du skal vide

Her finder du links til al den information, du har brug for, mens bibliotekerne er underlagt restriktioner. Om Biblioteket to Go, om at du ikke behøver aflevere osv.

[Opdateret den 13. april 2021]

Aalborg Bibliotekerne har som følge af corona-nedlukningen lukket for alle biblioteker og bogbusser. På denne side finder du alt om vores tilbud, og hvad nedlukningen betyder for dig.

Bibliotekerne åbner igen den 21. april 2021. Vi er i færd med at lægger planer for, hvordan, hvornår og hvorledes, og informerer løbende her på hjemmesiden.

Finder du ikke svar på dit spørgsmål her, eller ønsker du at kontakte os, kan du ringe til os på 9931 4300 hverdage kl. 10 - 15 eller sende os en mail på bibliotek@aalborg.dk

Kan jeg slet ikke låne noget?

Vi har heldigvis stadig en række tilbud til dig, så du kan få adgang til læsestof, film, spil osv.

Biblioteket to GO

Du kan stadig låne via bibliotekets to GO ordning, hvor du afhenter din bestilling ved biblioteket.

Læs mere om to GO ordningen her.

Ring til Gritt

Har du et barn eller en elev, som har brug for hjælp til at finde en rigtig god børnebog? En som passer til lige netop barnets smag og interesser? Så skal I ringe til Gritt.

Læs mere om tjenesten ”ring til Gritt” her

Book en virtuel bibliotekar

Er du studerende eller har du bare et særligt behov, der kræver en bibliotekars søgekompetencer og viden, kan du booke et virtuelt møde med os.

Læs mere om den virtuelle bibliotekar her

Lån en digital bog

Bibliotekets mange digitale tilbud er stadig åbne, så du kan heldigvis fortsat låne digitale bøger og lydbøger på eReolen. Du kan også benytte en af de mange andre digitale ydelser, bibliotekerne stiller til rådighed.

Kom i gang med netbiblioteket her

Aflevering og gebyrer

Du kan trygt beholde det, du har lånt på biblioteket, indtil vi åbner igen. Vi foretrækker faktisk, at du beholder dine biblioteksmaterialer, så længe vi har lukket. De fleste af vores medarbejdere er hjemsendte, og vi har derfor ikke mulighed for at håndtere så mange materialer.

Der vil ikke blive tilføjet gebyrer for overskredet lånetid, så længe bibliotekerne er lukket og du får en lang periode med frit lejde til at aflevere, når vi åbner igen.

Hvis du har fået en hjemkaldelse 

I starten af nedlukningen, udsendte nogle af vores systemer automatiske hjemkaldelser. Det har vi slået fra, og du kan trygt ignorere dem og eventuelt fremtidige hjemkaldelser i nedlukningsperioden.

Vi har slukket for notifikationer fra appen Biblioteket, så den ikke sender den slags ud mere. Det betyder også, at alle andre notifikationer fra appen er slået fra. Hvis du tilmelder dig sms eller e-mail notifikationer på vores hjemmeside, kan du få beskeder om dine materialer på den måde.

Læs mere om, hvordan du slår påmindelser til her

Jeg har stadig ikke fået svar på det jeg søgte

Så prøv at læs vores nedluknings- FAQ med masser af svar på de mest almindelige spørgsmål.

Du finder vores FAQ lige her 

Ellers er du velkommen til at kontakte os på telefon 9931 4300 hverdage kl. 10 - 15 eller sende os en mail på bibliotek@aalborg.dk