Alle de nye reserveringer sættes på reserveringshylderne med et smil

Af hjertet tak for besøget! Første åbningsdag i tal

Der var gang i besøg og reserveringer i går - den første åbningsdag siden midten af marts. Skynd dig at hent din reservering, så vi kan få nye bøger på hylderne i en fart.

I går, mandag den 18. maj 2020, kunne vi igen byde jer velkommen inden for hos Aalborg Bibliotekerne. Selvom I mødte et bibliotek i en lidt begrænset version, forløb dagen i det store hele uden større problemer. Der var lidt teknisk knas med bibliotekssystemet, nogle gik forgæves efter print og kopi, og andre endnu måtte vi desværre nægte adgang til gamingcomputerne på Hovedbiblioteket, selvom de havde taget cola og chips med og alt muligt.

Og vi glæder os til selvfølgelig til, at vi kan åbne for hele bibliotekspakken en skønne dag, når omstændighederne tillader, at det er sikkert og forsvarligt. Indtil da er vi bare lykkelige over at se mennesker i bibliotekerne, og ikke mindst at bøger og andet materiale flyver over disken og ud i hjemmene igen.

Tørre tal giver fugtige øjne

Vi har været i statistikbanken og har fundet nogle tal frem fra gårsdagens genåbning. Det er læsning, man næsten kan knibe en tåre over som biblioteksansat. En glædeståre forstås.

I runde tal nåede flere end 3.100 mennesker at besøge et bibliotek eller en bogbus i løbet af mandag. Tak for besøget!

Digitale besøg en masse

På hjemmesiden og i appen var der også gang i besøgene. 6.450 klikkede ind på aalborgbibliotekerne.dk, og det kastede 62.673 sidevisninger af sig. Begge dele er ca. 2½ gange så mange som på en ”normal” mandag, inden vi lukkede. De digitale besøgende var tydeligvis på jagt efter materialer og foretog tilsammen 15.825 søgninger på hjemmesiden. Her er alt til gengæld som det plejer. Top tre over det I søger på, er nemlig den samme top tre som inden lukningen:

1. Jeffrey Archer
  2. Playstation 4
  3. Lucinda Riley

I har besøgt os, I har søgt på hjemmesiden samt i appen Biblioteket, og så har I lavet 9.387 nye reserveringer af bøger og andet godt fra bibliotekernes hylder. Det er sådan ca. fire gange så mange som på en gennemsnitlig dag, inden lukningen. Det betyder selvfølgelig, at vi har haft travlt med at finde bøger frem til reserveringshylderne. Der er blevet stillet 5.885 reserveringer frem på reserveringshylderne, som nu venter på at blive hentet. På Hovedbiblioteket er det 44 hyldemeter pakket til bristepunktet for at så mange som muligt kan få nyt læsestof med hjem så hurtigt som muligt.

Skynd dig og hent din reservering

Vi er nærmest lykkelige over, at I har været så flittige til at reservere så mange bøger, og vi løber stærkt for at finde dem frem og få dem på hylderne. Så skynd dig og hent din reservering, når du har fået besked om, at den er kommet. Så er der plads til nye bøger på hylden, som kan finde hjem til en litteraturhungrende sjæl derude i kommunen.

Bemærk at bibliotekerne har ændrede åbningstider og kun åbent med betjening. Der gælder en række andre restriktioner, som du kan læse mere om i vores FAQ.

Er du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål, kan du skrive til bibliotek@aalborg.dk eller ringe til os alle hverdage kl. 10-15 på 9931 4300. Der er mange, der ringer til os for tiden, så du kan forvente lidt kø i telefonen.