Portræt af kommende bibliotekschef for Aalborg Bibliotekerne, Kristine Nygaard. Hun er placeret foran en reol med bøger og er fotograferet i halv total.

Aalborg Kommune ansætter ny bibliotekschef

Vi skal have ny bibliotekschef, og valget er faldet på Kristine Nygaard, som kommer fra en stilling som bibliotekschef i Skive. Den nye bibliotekschef tiltræder jobbet den 1. januar 2022.

Når Kristine Nygaard skifter fra Skive Bibliotek til Aalborg Bibliotekerne, sætter hun sig i spidsen for en af Nordjyllands mest besøgte kulturinstitutioner, som fortsat skal være med til at præge biblioteksudviklingen lokalt, i regionen og nationalt.

Kulturchef ved Aalborg Kommune, Morten Koppelhus, ser frem til samarbejdet med den nye bibliotekschef:

”Vi har haft en rigtig fin ansættelsesproces, og det var et enigt udvalg, der har peget på Kristine som den helt rigtige kandidat. Jeg glæder mig til, at vi skal lave biblioteksvision i det nye år og så ellers at fortsætte den rivende udvikling, Aalborg Bibliotekerne er inde i sammen med Kristine i mange år fremover.”

25 års erfaring med i baggagen

Kristine Nygaard er uddannet bibliotekar og har 25 års erfaring fra biblioteksverdenen med sig i rygsækken. Som bibliotekschef i Skive har hun siden 2014 blandt andet været med til at udvikle nye visioner og strategier for biblioteket. Hun har desuden stået i spidsen for kulturforandringer, så Skive Bibliotek i dag er et nytænkende bibliotek, hvor projekter, udvikling og tværgående samarbejder prioriteres højt - alt sammen med en stærk forankring i lokalsamfundet. Erfaringerne kan hun nu gøre god brug af hos Aalborg Bibliotekerne.

Den kommende bibliotekschef glæder sig til at tage fat på arbejdsopgaverne, når hun er landet og har hilst på de nye medarbejdere og kollegaer:

”Først og fremmest ser jeg frem til at lære Aalborg Bibliotekerne endnu bedre at kende. Der venter en opgave med at få udarbejdet en ny vision og strategi, og i det arbejde ligger også at blive klogere på, hvordan vi kan være bibliotek for alle Aalborg Kommunes borgere – både de gæster vi allerede kender, og de borgere vi ikke ser hver dag. Derudover glæder jeg mig til rollen som chef for et centralbibliotek med de regionale samt nationale samarbejder og projekter, det fører med sig.”

Det er en stor kulturinstitution, Kristine Nygaard stiller sig ved roret for. Aalborg Bibliotekerne består af et Hovedbibliotek, ni lokalbiblioteker, et servicepunkt, to bogbusser, en bogbil samt HistorieAalborg.

Hver uge har bibliotekerne åbent i mere end 900 timer og i 2019 , gik der 1,4 mio. gæster gennem dørene, og de lånte ca. 1,3 mio, bøger, ebøger, lydbøger film osv.

Kristine Nygaard overtager stillingen som bibliotekschef efter Kirsten Boelt, som gik på efterløn i sommeren 2021.