Sprogfitness i Kildeparken

2000 børn i Kildeparken til Sprogfitness 2019

10.05.19
Kildeparken i Aalborg var fyldt med børn og folk i farvestrålende parykker, da Sprogfitness 2019 løb af stablen.

Den 10. maj bød Aalborg Bibliotekerne ind til den årlige Sprogfitness-dag, hvor godt 2.000 børn iført regntøj og gummistøvler troppede op i Kildeparken for at løbe, synge, danse og lege med sproget. Regntøjet kom heldigvis ikke på den helt store prøve, da vejret artede sig og tillod festlighederne at forløbe med næsten tørre sko og støvler.

Se billeder fra Sprogfitness-dagen her.

De sproglege der leges til Sprogfitness, er udviklet af studerende på pædagoguddannelsen, University College Nordjylland og er målrettet de ældste børn i børnehaverne og 0. klasser. Igen i år er der også blevet udviklet lege til børn i indskolingen fra 1-3. klasse. De nye lege til de lidt større børn er udviklet af studerende fra læreruddannelsen på UCN.

Det er ikke kun i Aalborg, at børnene legede med sproget. På landsplan blev parker, biblioteker og haller omdannet til livlige sprogfitnesscentre, og ca. 10.000 børn fra hele landet deltog i Sprogfitness 2019.

I kan også lege med sproget derhjemme

Sprogfitnessdagen afholdes hvert år i maj, men man kan lege sprogfitnesslegene hele året rundt. Legene udvikles løbende, og findes på www.sprogsporet.dk. Derudover kan man finde en lang række af legene i et katalog, som man naturligvis kan låne på biblioteket.
Lån sprogfitness-kataloget her.