Ny i Danmark?

Er du ny i Danmark, eller kender du én, der er det, så har Aalborg Bibliotekerne en mængde tilbud og oplevelser, der kan gøre overgangen til en ny tilværelse i Danmark nemmere.  

This page is available in English.

Biblioteket - et gratis tilbud til dig

Det er gratis at bruge biblioteket i Danmark. Alle er velkomne på biblioteket. Du behøver ikke at være registreret som låner for at besøge os. Hvis du vil låne bøger med hjem eller bruge vores digitale tilbud som eReolen, Filmstriben og vores mange netbaser, så skal du oprettes som bruger i vores bibliotekssystem. 
Her kan du læse mere om, hvordan du bliver oprettet som låner  (Information in english about our library services)

Som låner kan du desuden bruge biblioteket hjemmefra via de digitale tilbud på vores hjemmeside.
Læs mere om eReolen, Filmstriben og vores andre digitale tilbud her

På Hovedbiblioteket afholdes der løbende 'Expat and Dane'-arrangementer, hvor børnefamilier med udenlandsk og dansk baggrund mødes på biblioteket. Hold øje med arrangementskalenderen for næste arrangement.

Bliv bedre til dansk

Lån sprogkurser og bøger på let dansk. Du kan også tage et dansk sprogkursus via Mango Languages, som du har online adgang til hjemmefra via dit bibliotekslogin.

Sprogcafé 

Sprogcaféerne er et gratis tilbud, der arrangeres i samarbejde med Frivillig Aalborg. Det er en mulighed for at mødes på tværs af kulturer og tale sammen over en kop kaffe.

På caféerne kan du få hjælp til:

  • Lektier
  • Hjælp til at forstå henvendelser/breve fra myndigheder 
  • At skrive jobansøgning
  • At tale sammen på dansk

Læs mere om sprogcaféen. (Click to find information about our language café ).

Lektiecafé for børn

I Lektiecaféen kan dine børn få hjælp til deres lektier fra skolen.

På Hovedbiblioteket er der hver onsdag kl. 15-17 lektiecafé, hvor børnene får hjælp til at læse deres lektier. Børnene får hjælp af frivillige fra Dansk Flygtningehjælp. 
Læs mere om Lektiecaféen (Click here to find homework Café)

Udlændingeretshjælpen

Udlændingeretshjælpen yder gratis juridisk rådgivning og hjælp inden for det udlændingeretslige område (f.eks. til ansøgninger, klager og hjælp til juridiske udredning ifm. opholdstilladelser).
Læs mere om Udlændingeretshjælpen
Read more about our free legal advice and assistance in the area of immigration

Bøger og tidsskrifter på andre sprog end dansk

Aalborg Bibliotekerne har enkelte samlinger af bøger på andre sprog end dansk. Derudover kan du bestille materialer på bibliotek.dk og afhente materialerne på dit eget lokale bibliotek. De bestilte materialer skaffes via BiblioteksCenter for Integration, hvor du kan bestille romaner, børnebøger, musik og film i bibliotek.dk på flere sprog.

På Hovedbiblioteket er der adgang til flere udenlandske tidsskrifter, og biblioteket abonnerer også på enkelte udenlandske aviser som Die Welt, Financial Times og Le Monde. Vi tilbyder også digitale aviser fra hele verden på originalsproget via PressReader.