HistorieAalborg

HistorieAalborg er Aalborg Stadsarkiv, Det Danske Udvandrerarkiv og Aalborg Bibliotekernes Lokalsamling: arkivalier, fotos, film, bøger og tidsskrifter.

Intet mindre end 25.000 bøger, 8 km arkivalier, 4,5 mio. fotos, film, lyd, aviser og kort. Alt dette finder du på HistorieAalborg, som indbefatter:

Spørg os om

• Historie og by/egnsudvikling i Aalborg og Nordjylland
  • Fotos og film
  • Lokalhistorisk litteratur
  • Danske udvandrere
  • Arkivalier – fra egne samlinger og fra Statens Arkiver
  • Slægtsforskning
  • Borgerservice - fremfinding af pensions-, eksamenspapirer, folkeregisteroplysninger (betalingsydelser)
  • Undervisning - studiekredse, workshops, projektvejledning i lokalhistoriske emner på alle niveauer fra børnehave til universitet til voksenundervisning
  • Oplevelser - udstillinger, film, foredrag, musik, temadage og meget mere. Her kan du se det nye

Workshops for begyndere i slægtsforskning

I samarbejde med Slægtshistorisk Forening for Aalborgegnen tilbyder HistorieAalborg hjælp til slægtsforskning på internettet.
Der afholdes løbende workshops for begyndere - se mere i aktivitetskalenderen.

Nordjyllandsbasen

Dansk Lokalbibliografi - Nordjylland. Bøger, artikler og tidsskrifter.
Artikler fra alle nordjyske, lokalhistoriske årbøger og tidsskrifter fra 1866 til i dag. Artiklerne er registreret med forfatter, overskrift, indholdsnote og emneord. Du kan altid finde ud af i hvilken årbog eller tidsskrift, artiklen findes. Nordjyllandsbasen indgår i Aalborg Bibliotekernes beholdning og søgning via bibliotekets søgesystem.

Alle data fra Nordjyllandsbasen indgår også i den landsdækkende biblioteksdatabase bibliotek.dk.

Aviser på mikrofilm

HistorieAalborgs samling af regionale aviser fra Nordjylland kan læses enten på mikrofilm eller som papirudgaver. Det er ikke muligt at printe kopier af mikrofilm fra læseapparaterne på HistorieAalborg. Vi henviser til Aalborg Universitetsbibliotek, hvor der er mulighed for print og tilslutning via usb. Det er også muligt at bestille kopier fra Det Kgl. Bibliotek Aarhus.

Nordjyllands Arbejderblad
1887-1905

Nordjyllands Socialdemokrat
1906-1945 (30.09 1945)

Nordjyske Stiftstidende
1999 (18.09) - 2015 (30.06)

Vendsyssel Tidende
1876-1999 (17.09 1999 ophørt), samlingen er ikke komplet.

Aalborg Amtstidende
1889-1971

Aalborg Stiftstidende
1767-1999 (17.09)

Aviser i papirudgave

Ny Tid
1945-1971 (30.09 1945) (10.12 1971 ophørt), samlingen er ikke komplet.