Planlæg dit besøg på Trekanten

Vi glæder os til at få besøg af dig. Her har vi samlet en række praktiske informationer, som kan være relevante for dig før og under dit besøg på Trekanten Bibliotek.

Åbningstider

Biblioteket har åbnet mandag til lørdag – se hvornår og hvordan her

Find vej til Trekanten 

Adressen er: Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg Øst.

Ankommer du med offentlig transport, anbefaler vi dig at benytte rejseplanen.dk

Der er busstoppested tæt på biblioteket.

Parkeringsforhold 

Der er parkeringspladser tæt på Trekanten Bibliotek og Kulturhus. Der er pladser med handicapskilt i niveau med biblioteket.

Garderobe og opbevaring 

Trekanten Bibliotek har en garderobestang med bøjler, men ingen skabe til opbevaring.

Toiletter 

Kulturhuset har 8 gæstetoiletter, hvoraf det ene er handicapvenligt.

Mad og drikke

Vi har en café og en vandautomat i huset. Derfor må du ikke medbringe mad selv. Læs mere om caféen her

Besøg af de mindste 

Vi har en pusleplads, men ikke et ammerum. Du må gerne amme din baby inde på biblioteket.

Du må gerne parkere din barnevogn i gangen, men du må også gerne tage den med ind på biblioteket. Der er højstole i caféen.   

Vi har et legeområde til vores mindste gæster.

Du er altid velkommen til at henvende dig til personalet, hvis du har spørgsmål til vores faciliteter eller tilbud til børnefamilier.

Dyr  

Førerhunde og servicehunde, der ledsages af deres ejer, er velkomne på Aalborg Bibliotekerne. Derudover er det normalt ikke tilladt at medbringe dyr på biblioteket.

Særlige behov og tilgængelighed

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden og skabe lige adgang til vores biblioteker. Personalet er altid klar til at hjælpe i den betjente tid.

Adgang og elevatorer

Ved Trekanten Bibliotek og Kulturhus er der niveaufri adgang fra parkeringspladserne med handicapskiltning. Fra de almindelige parkeringspladser er der en trappe ned til hovedindgangen. Indgangen har automatiske skydedøre, der åbner udad, når du nærmer dig.

Du kan komme ind på biblioteket, når Kulturhuset har åbent. Der er derfor ikke kortlæser til sundhedskort til at åbne døren.

Biblioteket er niveaufrit, så der er ingen trapper eller elevatorer. I Kulturhuset er der en trappe med tilknyttet lift.

Hovedveje i biblioteket er min. 130 cm, og mellemrummet mellem vores reoler er minimum 100 cm.

Sidde- og arbejdspladser

Vi tilstræber at have mange forskellige typer af møbler i vores biblioteksindretning, så der er mulighed for at hvile, sidde blødt, hårdt, højt, lavt, med eller uden armlæn, ved eller uden borde, afslappet, alene, flere sammen, åbnet eller mere afskærmet og privat.

  • Vi har ikke helt afskærmede pladser, men du kan ofte finde et roligt hjørne
  • Udlåns-, og afleveringsautomat har hævesænkefunktion
  • Lån af computer: Vi har pc-er i almindelig siddehøjde.

Arrangementer og møder

Hvis du er til et arrangement, og du har brug for at trække dig, er du altid velkommen til det. Vi holder arrangementer i biblioteksrummet eller i lokaler i Kulturhuset, hvor der er nem adgang for fx kørestole. Har du brug for at have en ledsager med, gør vi naturligvis plads til det.

Du kan finde flere informationer i den enkelte arrangementsbeskrivelse, og du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med et arrangement. Se vores kommende arrangementer her

Teleslynge

VI har ikke et fast teleslyngeanlæg på Trekanten bibliotek, men Kulturhuset har teleslynger. Aalborg Bibliotekerne har også mobile teleslynger, som du kan låne i forbindelse med arrangementer. Skriv til os på bibliotek@aalborg.dk eller ring på tlf. 99314300, hvis du gerne vil låne en mobil teleslynge – gerne to dage før arrangementet. 

Usynlige handicaps – få udleveret en solsikkesnor

Ikke alle handicaps kan ses. Har du et usynligt handicap, eller ledsager du en med et usynligt handicap, kan du få udleveret en solsikkesnor, når du besøger Aalborg Bibliotekerne.

Solsikkesnoren viser os, at du kan have brug for mere tid, tålmodighed eller hjælp. Solsikkesnoren udleveres gratis og uden spørgsmål hos alle Aalborg Bibliotekernes filialer og bogbusser.

Læs mere om solsikkesnoren og Solsikkeprogrammet her

Har du svært ved at læse?

Hvis du har dysleksi eller kognitive vanskeligheder, bruger du sikkert meget energi, når du læser. Vi giver mulighed for, at du kan låne fysiske bøger og magasiner i længere tid. Du kan derfor låne bøger hos os i 60 dage i stedet for 35 dage. Det samme gælder blade og magasiner.

Kom ind og snak med os. Vi skal ikke se dokumentation for dine udfordringer, og vi skal bare registrere det én gang, så er du sikret den ekstra lånetid.

Læs mere om hjælp, netværk og inspiration til dig, der har svært ved at læse